Читај ми!

Неизвестан исход избора у САД, обе стране најављују наставак борбе на суду

Бројање гласова на председничким изборима у САД још није завршено. Према електорским гласовима, Џо Бајден води са 253, док Трамп има 214, пише "Њујорк тајмс". За победу је неопходно 270 електорских гласова. Међутим, победник избора могао би, према најавама које стижу из изборних штабова, да буде одлучен на суду.

Кандидат Демократске странке Џозеф Бајден преузео је вођство у кључним државама у којима је на почетку предност имао кандидат републиканаца Доналд Трамп – најпре у Висконсину, а потом и у Мичигену.

Предност Доналда Трампа у Пенсилванији, држави која носи 20 електорских гласова, смањила се, а Бајден има велике шансе да престигне Трампа, пошто се очекује да преостали гласови буду већински у корист демократе, пише Њујорк тајмс.

Према електорским гласовима, Џо Бајден води са 253, док Трамп има 214, пише Њујорк тајмс.

Изборни штаб председника Трампа поднео је захтев да се у Мичигену заустави бројање гласачких листића док им се не одобри приступ.

Трамп тражи обуставу пребројавања гласова и у Пенсилванији и поновно бројање у Висконсину.

Демократски кандидат Џо Бајден позвао је присталице да дају финансијски допринос акцији његове кампање за заштиту избора у случају могуће правне битке.

Бајден је у обраћању јавности поручио да само воља народа одлучује ко ће бити председник.

Што се тиче избора нових сенатора, Сузан Колинс из Републиканске партије поново је изабрана у Мејну, чиме су, према писању Њујорк тајмса, распршене наде демократа за преузимање контроле над Сенатом.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво