Читај ми!

Твитер сакрио Трампове објаве због могућности да "доведу у заблуду"

"Твитер" је данас сакрио неколико објава америчког председника Доналда Трампа, наводећи да су спорне због могућности да доведу кориснике у заблуду у вези са изборним процесом.

Пребројавање гласова у САД још није завршено. Доналд Трамп је ретвитовао фотографију на којој је приказано да је његов демократски протвикандидат Џо Бајден, након паузе у бројању гласова у Мичигену, добио 100 одсто новопристиглих гласова и оценио да је то довољан разлог за одлазак на суд.

"О чему се овде ради? Ово је довољан разлог за одлазак на суд. Ниједна искрена особа не може ово да погледа и да каже да је то нормално и да није забрињавајуће", пише у Трамповој објави коју је Твитер у међувремену сакрио, наводећи да је спорна због могућности да доведе кориснике у заблуду у вези са изборним процесом.

На фотографији се може видети да је на основу 4.261.878 пребројаних гласова, Трамп освојио 2.200.902, а након што је пребројано још 138.339 гласова, његов резултат је остао исти, а сви гласови отишли су Бајдену.

"Чудни преокрети у демократским државама"

Трамп je претходно објавио да му је чудно како је дошло до преокрета у резултатима председничких избора у државама где су демократе на власти, а у којима је био у вођству.

"Синоћ сам водио, врло убедљиво, у многим кључним државама које контролишу демократе. Онда је предност, једна по једна, почела магично да нестаје када су почели да се броје изненађујући гласови који су стигли поштом. Врло чудно, а 'анкетари' су то потпуно и историјски погрешно схватили", написао је Трамп, али је и тај твит сакривен.

Према последњим резултатима, Џо Бајден је преузео вођство у појединим државама у којима је на почетку предност имао Трамп, међу којима су Висконсин и Мичиген.

Твитер означио Јаншину честитку Трампу

Твитер је означио објаву словеначког премијера Јанеза Јанше, у којем је јутрос честитао Трампу победу на изборима.

Уз ознаку Твитера је упозорење да "званични извори можда нису прогласили победника када је твит објављен".

Јанша je навео у објави да је потпуно јасно да је народ изабрао Доналда Трампа за још један мандат на месту председника САД.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво