Читај ми!

Ближи се тренутак одлуке, Трамп и Бајден у финишу кампање

На америчким председничким изборима до понедељка ујутро је гласало 96.235.685 бирача, од чега 33 милиона гласало лично, а 62 милиона је гласало поштом, објавила је организација Амерички изборни пројекат. Док се ближи тренутак одлуке, Доналд Трамп и Џозеф Бајден шаљу последње поруке гласачима.

Дописник РТС-а Ненад Зафировић, проверавао је како протиче гласање у Вирџинији и Мериленду. 

Грађани у тим државама кажу да су гласали за Доналда Трампа пре свега из економских разлога, што се оцењује као изненађење, с обзиром на то да од 1988. ниједан републиканац није освојио државу Мериленд.

Наводи и да су кандидати за председника САД током предизборне кампање пре свега стављали акценат на сопствене разлике. Док је председник Трамп истицао све своје успехе које је постигао током четири године владавине, Џо Бајден је истицао да је Доналд Трамп уназадио земљу и да није ништа предузео у борби против коронавируса.

Трамп тражи нови мандат 

Председник Сједињених Америчких Држава је током свог последњег предизборног митинга поручио да га је вирус из Кине спречио да уради све што је планирао. 

"Сада имамо прилику да следеће године урадимо нешто боље него прошлих година. А онда нас је ударила куга из Кине. Никада то нећемо заборавити. И градићемо оно што нико није сматрао да је могуће и бити најнапреднија, водећа земља у свету", навео је Трамп.

Како каже, Бајден је засновао кампању на тврдњи да ће подићи порезе. 

"Бајден је једини кандидат који је засновао кампању на тврдњи: Ја ћу подићи порезе или како Бајден каже: Ја ћу избрисати 2. амандман. Ми нећемо. Ви знате да нећемо... А онда оде у Пенсилванију и каже: Само сам се шалио", подсетио је Трамп.

Бајденова предизборна обећања 

Кандидат за председника САД Џозеф Бајден наводи да Американци желе бољу земљу.

"Ми бирамо бољу земљу. То је оно што велика већина Американаца жели. Не постоји ништа чиме бисте заплашили Американце и омели их у нечему што они желе, за шта су гласали. Не можете их заплашити, за њих је гласање изазов, јер гласови који су намештени се неће рачунати. А то не може да се деси, јер је 90 милиона људи већ гласало, 90 милиона је дало свој глас", навео је Бајден.

Грађанима је поручио да ће се њихов глас чути уколико он буде изабран за председника Сједињених Америчких Држава.

"Рачунам на све вас и обећавам, уколико мене изаберете, преузећу одговорност кад погрешим. Признаћу. И кренућу напред. Ово је земља у којој можемо учинити све оно што желимо. Једина ствар која може победити Америку је Америка. Нико други је не може поразити", поручио је Бајден.

На америчким председничким изборима до понедељка ујутро је гласало 96.235.685 бирача, од чега 33 милиона гласало лично, а 62 милиона је гласало поштом. 

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара