Читај ми!

Имамо нешто што други немају

Вера играча у себе и екипу била је кључна у победи против Мађарске, којом је изборен пласман у финале Светског првенства у Шангају.

"Веровали смо сви у успех против Мађара. Бодрили смо једни друге све време и то је оно што ми имамо, а други немају", рекао је Удовичић.

Он је честитао екипи "јер се вратила из немогуће ситуације".

"Честитам свима на успеху. Вратили сте се из немогуће ситуације, у којој смо примили чак седам голова у четвртини. Заиста, тада нисмо личили на себе. Желели смо да дамо из једног напада четири гола. Када смо схватили да можемо да стигнему предност противника, рекли смо себи: 'Идемо на гол, по гол и - стигли смо до циља'", рекао је Удовичић.

Он је оценио да су Мађари на шампионату у Шангају "физички најбоље припремљена екипа".

"Кемењ је знао да иде на нас и за то се припремао 40 дана. Можда смо превише журили. Када смо схватили да можемо мирно да их стигнемо, успели смо", рекао је Удовичић.

Председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић је оценио да је дуел са Мађарима био "невероватан меч невероватне генерације".

"Ово је доказ ваше људске зрелости. Сматрали су стручњаци да је злато у Риму случајно, да је треће место у Европи неуспех, да се бавимо досадним спортом. Ниподаштавали су вас. А онда, дође овакав меч, покажеш како се извлачи последњи атом снаге, како јединство тима може да победи све", рекао је Совровић у обраћању играчима закључивши да је кључ успеха колективни дух.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије