Шангај, за корак ближе

Немонтирани видео снимци из Шангаја. Интересантни музеј, медаље, хотел у коме су смештени репрезентативци Србије, ограничена употреба интернета и још много тога...

Када дођете на такмичење немате времена да посматрате детаље и размишљате о њима. Посао је најпречи, а поготово је тешко када је различита временска зона. Ипак, неколико аматерских видео снимака можда ће приближити атмосферу на СП у Шангају.

Део спорског комплекса Ориентал у Шангају, музеј посвећен спортовима у води и њиховој историји кроз Олимпијске игре. Посебно је занимљив простор где су медаље. На почетку снимка је изглед медаље из античке Грчке коју је добијао победник, а потом изглед две медаље са првих модерних игара 1896. године. Нејасно је да ли су то оригиналне медаље или верна копија.

Микс зона у којој новинари узимају изјаве је једна од занимљивијих просторија на такмичењима. Стотине новинара покушава да узме изјаву од спортиста а пре него што уопште дођу у позицију да поставе питање, на које често нема одговора, јер многи пролазе не осврћући се, неопходно је заузети место. Гурање је редован и уобичајен процес. На крају снимка видећете и сниматеља РТС Миланка Ђорђевића. Иако се смеје, често нервирамо један другог.

Када су завршили своју утакмицу са Немачком, неки ватерполисти су отишли да гледају меч Хрватске и Црне Горе. Српски играчи најчешће заједно проводе слободно време. Није уобичајено да екипе стално буду заједно, чак се то дешава врло ретко, готово никад. Иако има играча у репрезентацији који воле да буду сами ипак је атмосфера сјајна и догађа се да оду заједно на вечеру.

Српска ватерполо репрезентација је смештена у хотел Шератон Шангај Пудонг. Врло леп и пријатан хотел где су још многе пливачке и ватерполо репрезентације. Мало атмосфере из предворја. На почетку снимка је Слободан Соро у фотељи, потом разни спортисти. Један од малобројних иностраних ТВ канала у понуди је Си-Ен-Ен. Још постоји И-Ес-Пи-Ен. Као што вам је вероватно познато, у Кини је забрањен Фејсбук, Твитер, Јутјуб. Интернет везе су слабије него што се за један тако развијен (заиста изгледа уређено и напредно) град може претпоставити. Иначе, није могуће видети ни један видео материјал са адресе РТС, па је тако немогуће видети да ли су ми у монтажи у Београду наместили да кошуље изгледају испеглано. Не долази у обзир разговор о осталим детаљима као што су фризура, сатови или боје.

На шампионату света је ангажовано 2000 волонтера. На објектима су од јутра до мрака. Две недеље су исцрпљујуће, па се може видети како у групама заспу. Заиста су љубазни и предусретљиви. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије