Читај ми!

Са Немцима у четвртфиналу

Ватерполо репрезентација Србије играће у четвртфиналу првенства света у Шангају против селекције Немачке, која је у осмини финала савладала тим Јапана са 8:6 (3:3, 1:0, 3:2, 1.1). Србија је раније обезбедила директан пласман међу осам најбољих као првопласирана у групи Б, пошто је остварила све три победе - против Кине (17:5), Румуније (12:5) и Аустралије 12:9.

Ватерполо репрезентација Немачке победила је у Шангају селекцију Јапана са 8:6 (3:3, 1:0, 3:2, 1:1) и пласирала се у четвртфинале Светског првенства, где ће јој противник бити бранилац титуле, Србија.

Немци су много теже него што се очекивало дошли до тријумфа, а отпор Јапанаца "сломили" су тек у завршници утакмице. Јапан је, пет минута пре краја меча, голом Наокија Шимицуа смањио на 7:6, а затим је одиграо добро у одбрани и сачувао своју мрежу. У последња три минута Јапанци су имали две прилике да изборе изједначење и продужетак, али нису успели. На другој страни, Марко Штам је 11 секунди пре краја поставио коначан резултат и осигурао победу Немаца.

Меч четвртфинала на шампионату у Шангају Србија-Немачка игра се у уторак од 9.20 по средњеевропском времену.

Ватерполисти Србије данас су имали два тренинга у Шангају где су сазнали да ће им противник у четвртфиналу Светског првенства бити Немачка, од које очкују да може бити веома тежак ривал.

"Немачка је као Аустралија. Стално игра пуном снагом и уопште не размишља о резултату. Ми смо се неславно провели у Крушевцу са њима и то би требало да нам буде велика опомена", рекао је ватерполиста Марко Аврамовић. Немци су прошле сезоне изненадили Србију и победили је у Крушевцу у утакмици Светске лиге.

"Мислим да смо и сада бољи од Немаца. Међутим, та предност није велика и потребно је много рада у базену да би се остварила победа. Они су изненадили Црну Гору пре две године на СП у Риму, нас су добили у последњем мечу. Морамо да будемо веома пажљиви", оценио је играч Милан Алексић.

Изабраници Дејана Удовичића сутра ће имати још један тренинг, а одгледаће и снимке утакмица Немачке.

"Ми се, ипак, питамо. Морамо да поправимо неке елементе из дуела са Аустралијом. Пун ангажман, прави приступ и верујем да победа неће доћи у питање", рекао је Удовичићев помоћник Дејан Станојевић.

Резултати осталих утакмица осмине финала:

Црна Гора - Румунија 8:4 (2:1, 1:2, 3:0, 2.1), Шпанија - Аустралија 9:8 (2:1, 3:1, 3:4, 1:2), САД - Канада 17.4 (5.2, 6:0, 4:2, 2:0).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара