Читај ми!

Удовичић: Мора боље

После победе над Аустралијом од 12:9 и пласмана у четвртфинале Светског првенства у Шангају, селектор Србије изјавио да је задовољан постигнутим резултатом, али не и игром. Противник у четвртфиналу бољи из дуела Немачке и Jапана, "панцери" фаворити.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је после данашње победе против Аустралије са 12:9 на Светском првенству у Шангају, да играчи морају да се "освеже" за меч четвртфинала. Наредни ривал Србији биће бољи из дуела Јапан - Немачка, који се игра у недељу и у којем су "панцери" фаворити.

"Знали смо како игра Аустралија. После искључења судије су окренуле аршин, али смо успели да испунимо циљ. У овом тренутку смо физички инфериорни и сада морамо да се освежимо и припремимо за Немце. Они су избацили Црну Гору у Риму, победили нас у Крушевцу, тако да не смемо да их потценимо", рекао је Удовичић.

Најефикаснији играч Србије у данашњој победи, Филип Филиповић, упозорио је на лошу игру у одбрани.

"Коначно смо изабрали лакши пут за четвртфинале и то ме радује. Све друго тера на опрез и бригу. Одбрана није била како треба. Противник је постигао чак девет голова, а четири минута је имао играча мање.

То не смемо да дозволимо, јер са Немцима уопште неће бити лако", рекао је петоструки стрелац против Аустралије.

Капитен Вања Удовичић казао је да ће играчи морати да "анализирају однос према игри".

"Морамо да анализирамо нашу игру и однос према њој. Да се погледамо појединачно и екипно и да затим покушамо да се вратимо у турнир на прави начин", оценио је Удовичић.

Он се осврнуо и на пораз од Немачке у марту, у Светској лиги са 10:9.

"Немци нису за потцењивање, сетите се Крушевца. Боља опомена нам не треба. Ако хоћемо да, у можда најважнијој утакмици на турниру, одиграмо како желимо, онда морамо потпуно другачије да уђемо у утакмицу" истакао је Удовичић.

Утакмице четвртфинала Светског првенства у Шангају играју се у уторак, 26. јула.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара