Читај ми!

"Делфини" у четвртфиналу

Аустралија повела са 1:0, али од тада "делфини" преузели контролу и вођство. Како je одмицала утакмица, предност Србије се увећавала. Коначних 12:9 против Аустралије за прво место у групи и сигуран пролаз у четвртфинале СП у Шангају.

Ватерполисти Србије победили су данас у Шангају селекцију Аустралије са 12:9 (5:3, 2:1, 3:2, 2:3) у последњем колу прве фазе СП и обезбедили прво место у Б групи и три дана одмора пред четвртфинале. Најефикаснији у селекцији Србије био је Филип Филиповић са пет погодака.

Аустралијанци су боље почели данашњу утакмицу и повели голом Роберта Мејтленда. Ипак, веома брзо бранилац титуле преузео је контролу и хет-триком Филиповића преокренуо на 3:1.

Заостатак "кенгура" смањио је Вилијам Милер, али је капитен Вања Удовичић убрзо након тога повисио на 4:2. До краја прве деонице по један погодак постигли су Гевин Вудс, односно Душко Пијетловић.

Нови добар почетак четвртине донео је Аусталијанцима гол Роберта Мејтленда и смањење резутлата на 5:4. Узвратила је Србије головима Пијетловића и Филиповића из петерца. Аустралијанци су у овом делу утакмице остали без Тимотија Клеланда који је добио црвени картон, јер је ударио у главу Николу Рађена.

На почетку трећег периода у стрелце су се уписали и Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић. Головима Вилијама Милера и Арона Јангера "кенгури" су пришли на 9:6, али је Удовичић у завршници четвртине постигао 10. гол за Србију.

У последњој четвртини "делфини" су играли нешто опуштеније, па су Аустралијанци овај део меча добили са 3:2 и тако успели да ублаже пораз.

Противник Србије у четвртфиналу биће победник меча осмине финала Јапан-Немачка. Тај меч игра се у суботу. Чевртфиналне утакмице СП играју се у уторак, 26. јула.

Меч Србија-Аустралија одигран је на пливалишту Нататоријум, а судили су Италијан Капути и Немац Бок.

Играч више: Србија 9 (6), Аустралија 8 (1).

Петерци: Србија 2 (2).

Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић, Удовичић 2, Ћук, Д.Пијетловић 2, Никић, Алексић, Рађен, Филиповић 5, Прлаиновић 1, Митровић 2, Г.Пијетловић.

Аустралија: Денерлеј,Кембел, Клиланд, Бард, Митланд 2, Мартин, Роаш, Мек Грегор, Јангер 9, Вудс 1, Хојден, Милер 2, Квинливен.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије