Читај ми!

Нова победа Србије

Друго коло и друга победа Србије на СП. Ватерполо репрезентација Србије победила је Румунију са 12:5 (по четвртинама: 3:1, 3:1, 3:1, 3:2) у другом колу Групе Б Светског првенства у Шангају. У петак је на програму дуел са Аустралијом који ће решити питање првог места у групи.

Изабраници селектора Дејана Удовичића у првом колу савладали су Кину са 17:5, а наредни дуел играће у петак против Аустралије.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Душко Пијетловић са четири поготка. У стрелце су се уписали још Вања Удовичић три пута, Андрија Прлаиновић два и Слободан Никић, Марко Аврамовић и Милош Ћук по једном.

Браниоци златне медеље освојене 2009. године на Светском првенству у Риму поново су оправдали улогу фаворита и сигурном игром у свим четвртинама нису дозволили изненађење. Репрезентативци Србије посебно су добро играли у одбрани.

Селектор Удовичић играчима је дао слободан дан, док их у четвртак чекају два тренинга и припрема за меч са Аустралијом.

"Уз коректан приступ и поштовање договора остварили смо резултат. Честитам играчима на игри. Међутим овај меч је већ прошлост.Још смо на почетку дугиг итешког турнира. Имамо недостатака, морамо да их исправимо и опуштање је забрањено. Наш следећи циљ је Аустралија", рекао је селектор Дејан Удовичић.

Душко Пијетловић је блистао. "Мало смо се прибојавали почетка због термина. Ми ни не тенирамо у 9.30 а не да играмо утакмице. Добро смо се припремили, ушли одлично у меч и Румунија је већ после прве четвртине видела да нема неких изгледа. Ни они нису форсирали јер им једноставно нисмо дозволили да се у почетку размахну".

Вања Удовичић је додао: "Тежак термин за оба састава.Контролисали смо утакмицу,одбрану посебно.Драго ми је због победе, сада смо потпуно у шампионату и мирно дочекујемо најважнији сусрет у групи са Аустралијом".

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић стигла је данас у Шангај. У хотелу Шератон Пудонг сачекала је репрезентативце после њихове утакмице са Румунијом. Срдачно је честитала играчима и стручном штабу.

Домаћин министарке је Ватерполо савез Србије и она ће у Шангају остати четири дана.

"На жалост нисам стигла на утакмицу али ћу са задовољством да бодрим наше велике спортисте у дуелу са Аустралијом. Обавезе не дозвољавају да више будем али ћу и из Београда навијати за ватерполисте који су нас толико пута обрадовали. Наравно бићу и са пливачима који ће покушати да остваре што боље резуллтате", рекла је министарка Снежана Самарџић Марковић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије