Читај ми!

"Делфини" спремни за Кинезе

Ватерполо репрезентативци Србије одрадили су два тренинга дан пред утакмицу против селекције Кине, којом отварају такмичење на Првенству света у Шангају. Утакмица између Србије и Кине игра се од 15 сати. Домаћин би требало да буде лак залогај, све мечеве у историји добијали смо глатко и убедљиво.

Пре подне радили су паралелно са сутрашњим ривалима, док су увече на базену наши репрезентативци били сами, нису се појавили Немци, тако да је селектор Дејан Удовичић са задовољством користио оба гола.

"Рекао сам већ да Кина није тим који би требало да нас забрине. Међутим, у предстојећем мечу тражимо нешто друго, да створимо амбијент учешћа и да из утакмице у утакмицу подижемо ниво игре", изјавио је Удовичић. Оцењује се да Србија неће имати већих проблема на стартној утакмици, јер је све досадашње дуеле против Кине добијала глатко и убедљиво, али капитен Вања Удовичић истиче да, без обзира на све, актуелни светски прваци неће играти опуштено.

"То је прва утакмица на шампионату, хоћемо да решимо све проблеме око привикавања на комплетан амбијент. Не треба нам никакав притисак јавности, нити ставаљање императива тријумфа, сигурно је да нико не жели више победу од нас. Мени је ово пето првенство и сигурно је да ће бити најуједначеније до сада", рекао је Удовичић, који у овој генерацији једини са Слободаном Никићем има два светска злата.

Андрија Прлаиновић је поручио да српски ватерполисти једва чекају почетак првенства.

"Прва утакмица је увек специфична, посебно када је противник домаћин. На срећу, репрезентација Кине, иако напредује, није ривал високог квалитета, тако да у најгорем случају можемо и да играмо нешто слабије и да победимо.Очекујем, ипак, добар утисак на старту шампионата", рекао је Прлаиновић.

Утакмица између Србије и Кине, у оквиру 1. кола Б групе, на програму је сутра од 15 сати по нашем времену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара