Читај ми!

Делфини хоће трећу светску титулу

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић уочи старта шампионата Света у Шангају поручио је да играчи морају да забораве на обезбеђену олимпијску визу и да поставе пред себе нове циљеве.

Удовичић не крије да је јако тешко "три пута за два месеца подизати форму на највиши ниво".

"Рекао сам момцима, хајде да заборавимо на олимпијску визу и да после Шангаја будемо троструки узастопни светски прваци. Рим је био велики успех, а сада им говорим да имају шансу да исто ураде и овде", рекао је Удовичић.

"Није лако, али се мора. У Сингапуру смо играли без емоција, чували смо их за Шангај. Момци су трезвени људи, рационални, али када их понесе игра, амбијент, падају у транс који је сјајан за конаан циљ. Верујем да можемо овде да урадимо нешто и да се после тога окренемо Лондону. Први пут од Рима имамо прилику да се припремамо толико дуго колико желимо и на начин на који то хоћемо.

Селектор упозорава да ни у један меч не сме да се уђе опуштено.

" То није никаква демагогија. Кина је домаћин и сигурно најјачи ривал из групе која по квалитету не припада врху.То нам је први меч, веома важан да се привикнемо на атмосферу. После тога нам следи дуел са Румунијом, која игра снажан ватерполо, зна да изненади противника, посебно ако се унапред прежали. Са Аустралијом смо играли нерешено у Риму, гаје стил који не одговара тимовима са балканских простора".

Удовичић је анализирао и позицију највећих ривала.

"Хрватска има најбољу позицију. Сигурно ће бити прва у групи тако да има доста времена да се припреми за било кога у четвртфиналу. Мађари су свежи и Кемењи је испунио моја очекивања да овде не експериментише. Црна Гора је ослабљена, многи су је прежалили, али то може да буде њихов плус јер су и даље квалитетни. У групи где су Америка, Италија и Немачке може свако свакога да победи".

Наравно, најважнији меч, као и увек на великим такмичењима биће четвртфинале.

"Може да се наслути ко ће на кога у четвртфиналу. Знају се и фаворити, али су изненађења могућа. Сетите се Рима, Мађари пети, Црна Гора девета, Италија једанаеста. Зато је ватерполо данас изузетно занимљив", закључио је Удовичић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије