Читај ми!

Шангај виа Сингапур, Лондон виа Шангај

Ватерполисти Србије отпутовали на завршне припреме у Сингапур, први меч на СП у Шангају за девет дана. Браниоци титуле су у петак поподне напустили домовину и практично кренули на Светско првенство у Шангај.

Да би се прилагодили клими и временској разлици (Београд 12:00-Шангај 18:00) стручни штаб и репрезентације отпутовали су раније а припреме пре одласка у Кину имаће у Сингапуру.

"Ми никада не обећавамо шта ћемо да урадимо на такмичењу. Обећавамо само да ћемо дати максимум", рекао је селектор Дејан Удовичић. "Имамо још седам дана да унапредимо форму."

Претходна два дана екипа је имала паузу а пре тога три дана радило са Италијом која је била финалиста Светске лиге где је Србија тријумфом постала прва репрезентација која је обезбедила учешће на ОИ у Лондону.

 "И овај турнир и овај шампионат је на путу ка Лондону који је наш најважнији циљ", додао је Удовичић.

Околности у поређењу са претходним шампионатом у Риму, где је Србија освојила титулу, су различите.

"Тада смо били аутсајдери а сада смо фаворити а уз то млада екипа која мора да се носи са тим притиском", изјавио је капитен Вања Удовичић и додао, "Овај тим је формиран пре две године и и даље сазревамо."

У Сингапур је отпутовало 15 играча а коначан списак од 13 имена селектор ће изабрати пред старт турнира.

Шампионат се игра од 15. до 31. јула а Србија први меч игра 18. јула против Кине. У групи су још Румунија и Аустралија. Први тим иде директно у четвртфинале, другоплсаирани и трећепласирани се укрштају са осталим групама и разигравају за четвртфинале. Ако буде прва Србија се укршта са групама у којима су Бразил, Јапан, Хрватска и Канада то јест САД, Италија, Немачка и Јужна Африка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије