Читај ми!

Рађен се растао са Партизаном

Рађен више није црно-бели. Уследи је пријатељски прастанак и пут Грчке. Српски ватерполо репрезентативац Никола Рађен изјавио је да се пријатељски растао са Партизаном пошто црно-бели једноставно нису имали новца да парирају финансијски много бољој понуди грчког Хиоса.

Рађен је након освајања титуле првака Европе са Партизаном имао понуде и неколико италијанских клубова, али је Хиос био најконкретнији. Грци су дали понуду која се не одбија. Потписао је уговор на годину дана, а у Атини је дочекан као велики ас.

"Желео сам да останем, разговарао сам са председником клуба Александром Шоштаром, али 'црно-бели' једноставно нису имали средстава да ме задрже и пријатељски смо се растали. Са друге стране, понуда Грка била је одлична и нисам могао да је одбијем", рекао је Рађен.

Рађен је прошле недеље са супругом био у Атини где је дочекан као велика звезда. За сада је потписао једногодишњи уговор.

"Нисам могао ни да претпоставим да ће мој долазак изазвати толики одјек у тамошњој штампи. Не желим да се хвалим, али доста медија нас је сачекало на аеродрому желећи да сазна моја очекивања за наредну сезону".

Друштво у новом клубу правиће му дојучерашњи саиграч из Партизана Теодорос Хаџитодору. Осим тога, стигло је још неколико садашњих и бивших грчких репрезентативаца.

"Једва чекам да почне првенство. Олимпијакос, Паниониос и Панатинаикос свакако су главни конкуренти за освајање титуле првака, а тек после долазимо ми. Такође, играћемо и за ЛЕН трофеј"

Живот ће бити другачији него у Београду. Хиос је острво у грчком мору са 70.000 становника, где се сви баве бродоградњом и ремонтом бродова.

"Сусрећем се са новом културом и језиком, али мислим да имамо сличан темперамент и да нећу имати проблема. Чуо сам да су навијачи веома ватрени, да су трибине пуне и радујем се новим зазовима".

Ипак, пре тога Рађен ће са репрезентацијом Србије покушати да на Светском првенству у Шангају одбрани златну медаљу освојену пре две године у Риму.

"Имали смо доста дугачку и напорну сезону у клубовима, што може бити отежавајаћу околност. Међутим, успели смо да се освежимо и припремимо, посебно психички. Осим тога, очекује нас још једна глазура у Сингапуру", закључио је Рађен, који је данас од председника Ватерпола савеза Србије Велибора Совровића за одиграних 100. утакмицу за репрезентацију добио на поклон слику академика Вељка Ђурђевића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије