Читај ми!

Светска лига

Србијa на завршном турниру

Ватерполо репрезентација Србије обезбедила је учешће на завршном турниру Светске лиге, пошто је у Београду, у последњем, шестом колу А четвртфиналне групе, савладала селекцију Шпаније бољим извођењем петераца, резултатом 4:2. Завршни турнир Светске лиге за ватерполисте биће одржан од 21. до 26. јула у Фиренци.

У регуларном току, утакмица је завршена нерешено 10:10 (1:2, 3:3, 3:2, 3:3), али је и тај резултат одговарао Србији која је освојила прво место у групи у конкуренцији Шпаније, Немачке и Македоније.

Утакмица је одиграна у оквиру традиционалне хуманитарне манифестације "Дани ватерпола", а комплетан приход од продатих улазница намењен је помоћи деци Јапана, чији су североисточни део 11. марта погодили разорни земљотрес и цунами.

У паузи између друге и треће четвртине, првотимцу београдског Партизана Душану Мандићу уручена је награда Радио Београда за најбољег младог играча у овој сезони.

Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић, Удовичић 1, Пијетловић 2, Никић 1, Алексић, Рађен 1, Филиповић 3, С. Митровић 2, Прлаиновић, Б. Митровић.
Шпанија: Агилар, Маршал, Фернандес, Молина 3 (2), Мингел 1, Гаљего, Еспањол 1, Ваљес 1, Пероне 2, Перес 2, Гарсија, Лопес.
Играч више: Србија:12 (7), Шпанија 9 (6).
Петерци: Шпанија 2 (2).

Напорна утакмица у којој се одлучивало о путнику у Фиренцу по много чему је подсетила на дуел истих ривала у величанственом финалу шампионата света у Риму 2009. године. Оба пута су се након петераца радовали Срби, али се мора признати да је "црвена фурија" вечерас пружила најжешћи отпор нашем државном тиму у минуле две године.

Сусрет није почео како треба по изабранике селектора Дејана Удовичића. Шпанци су користили пометњу у одбрани домаћина и већ на половини друге четвртине повели са невероватних 4:1. Да није било два гола Стефана Митровића, питање је да ли би уопште било прилике да неко повуче ручну и заустави брзопотезно потапање Србије.

Почетна предност и сигурност искусних центара, пре свега, давали су Шпанцима велико самопоуздање. Наши репрезентативци трошили су много снаге да би стигли предност ривала, а у напетим дуелима са агресивним гостима врло често су грешили.

Тек у финишу треће четвртине, Србија је нашла модел игре. Тим је ка злата вредном боду, који је био довољан за пласман на фајнал-ејт у Фиренци, повео убојити Филип Филиповић са три гола. Одличног леворуког шутера испратили су сидраши Душко Пијетловић и Слободан Никић, а мора се признати да је у последњих 12 минута критеријум судијског пара значајно промењен.

Гомес и Ставропулос у завршници меча искључивали су одбрамбене играче обе екипе за сваки контакт на два метра и у таквој ситуацији много боље су се снашли српски репрезентативци.

У последња два напада ученика Рафаела Агилара, одговорност је преузео искусни Хавијер Гарсија. Голман Србије Слободан Соро одбранио је, међутим, оба шута најбољег шпанског играча у чувеном римском финалу за велику радост на "Ташмајдану".

Сви српски извођачи пенала били су сигурни. Чувар мреже Ињаки Агилар није имао шансе да одбрани ударце Филиповића, Вање Удовичића, Андрије Прлаиновића и Живка Гоциха.

У редовима Шпанаца, погодили су Гиљермо Молина и Алберт Еспањол, а одлични Соро одбранио је ударце Гарсије и Ендија Маршала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара