Декласирана Будва

Треће коло, трећа победа за "црно-беле". Ватерполисти Партизана настављају са одличним уграма у Евролиги. Потопљена је Будва са 10:2. Паритизан демонстрирао све лепоте ватерпола.

Противнику није дата шанса да покаже шта зна. Од самог старта ватерполисти Партизана кренули су силовито од самог старта. Сјајна игра, пре свега у одбрани, резултирала је са 8:1 на крају друге четврине. У наставку мало "опуштања" па је Партизан примио још један гол у постигао само два.

Остварена је веома важна победа пред наставак тамичења у најелитнијем такмичењу. Партизан је једина не поражена екипа у Групи А. Пут ка фајнал-фору је отворен.

Партизан је одиграо скоро перфектно у прве две четвртине, што је било довољно за убедљив тријумф против ослабљене и данас веома скромне Будве. "Црно-бели" су искористили чињеницу да у тиму гостију није било првог голмана Дениса Шефика, а да нису попустили у наставку меча вероватно да би се гости вратили на Јадран са још тежим поразом.

Тренер Партизана Игор Милановић није одустао од своје тактике, препознатљиве по изузетно чврстој одбрани која је једног за другим обесхрабривала шутере Будвана. Бедем "црно-белих" деловалао је непробојно у ситуацијама када је противник добијао предност играча више у базену.

У нападу је победнички тим играо веома разноврсно градећи школске акције за које одбрана црногорског представника најчешће није имала решења.

Екипу Партизана до освајања нова три бода предводио је сидраш Душко Пијетловић, који је постигао четири поготка. Велики број акција "црно-бели" су одиграли преко њега, а Пијетловић се потврдио као врстан реализатор.

Сам финиш утакмице протекао је у рутинском одрађивању посла. Београђани нису желели да наставе сусрет у истом ритму свесно штедећи енергију за наредне изазове у сезони.

Тренер Милановић истакао је по завршетку сусрета да се прибојавао меча са Будванима, посебно због проблема са мотивацијом репрезентативаца који су пре пет дана изгубили од Немачке у утакмици Светске лиге у Крушевцу.

"Одбрана је данас била на веома високом нивоу. Нама је најважније да посао на домаћем терену одрадимо максимално. Сматрам да, ако у томе успемо, нећемо имати никаквих проблема око пласмана на завршни турнир елитног такмичења", закључио је Милановић.

Меч је одигран на "Бањици" пред око 1.000 гледалаца, а судили су Гидеон (Холандија) и Галкин (Русија).

Играч више: Партизан 4 (3), Будва 11 (1).

Петераца није било.

Партизан: Соро, Хаџитеодору, Рађен, Королија, Пијетловић 4, Дедовић, Прлаиновић 1, Радовић 1, Аврамовић, Митровић 1, Вујасиновић, Ћук 2, Мандић 1.

Будва: Лазовић, Петковић, Башић, Бојд, Љубановић, Тичић, Пејаковић, Пасковић, Вукчевић 1, Жанетић 1, Трбојевић, Јокић.

У наредном колу 13. априла Партиyан гостује у Будви, а предстоје још мечеви против Југа у Дубровнику и Јадрана на Бањици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије