Пораз Србије

Србија није обезбедила финални турнир Светске лиге у ватерполу. Наши делфини поражени су у Крушевцу од репрезентације Немачке са 10:9. Прилику за поправни наша селекција имаће против селекције Шпаније у 6. колу такмичења по групама.

Наши су ушли у меч по систему "лако ћемо" и то им се осветило. Иако су имали фантастичну подршку Крушевљана, нису успели да савладају солидне Немце. Прилика је пропуштена да се обезбеди финални турнир. У последњем шестом колу Србија ће угостити Шпанију, када ће покушати да победи и избори пласман на завршни турнир Светске лиге.

Србија је повела веома лако са 2:0, али после тога уследило је "изненађење", јер су немачки ватерполисти постигли три гола заредом и преокренули резултат на 3:2. До краја прве четвртине Андрија Прлаиновић другим својим голом, ипак је успео да изједначи резултат.

У наставку, Немачка је поново успела да поведе са 5:4 и 6:5, али су ватерполисти Србије искористили своје шансе и завшили овај део игре са 7:6.

Оно што је браниоцима титуле у Светској лиги успевало у прве две четвртине, није у трећој када су немачки ватерполисти потпуно преузели контролу меча и са три гола повели са 9:7. Мало је само поправио утисак Прлаиновић, који је смањио вођство на 9:8.

Очекивало се да ће домаћи ватерполисти успети у последњој четвртини да оправдају улогу фаворита, међутим, ништа се није догодило. Србија је изједначила на 9:9, а Паул Шојлер је 15 секунди пре краја поставио коначан резултат 10:9 - за Немачку.

У последњем шетом колу Србија ће угостити Шпанију, када ће покушати да победи и избори пласман на завршни турнир Светске лиге.

Најефикаснији у нашем тиму био је Прлаиновић са четири поготка. Код немаца поред голмана истакли су се и Шојлер, Буковски и Ојер са по два поготка.

Финални турнир Светске лиге одржаће се од 20. до 27. јуна у Фиренци.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара