Србија - Немачка у Крушевцу

Ватерполо савез Србије, град Крушевац и ватерполо клуб Расина потписали су уговор о организацији утакмице Светске лиге између Србије и Немачке.

Утакмица између Србије и Немачке играће се 22. марта у 20.00 на затвореном базену крушевачког спортског центра.

Генерални секретар Ватерполо савеза Србије Марко Стефановић захвалио је Крушевцу што се прихватио домаћинства утакмице и рекао да припреме за овај меч трају више од месец дана и да се успешно приводе крају.

"Ово је веома битна утакмица за нашу репрезентацију. Од резултатa овог меча и затим сусрета са Шпанијом у априлу, зависи пласман на финале Светске лиге у Фиренци. Припреме за организацију утакмице практично смо завршили и очекујемо репрезентативан спортски догађај", рекао је Стефановић. Он је додао да ће репрезентација Србије у Крушевац стићи у понедељак, 21. марта у поподневним сатима, када се очекује и долазак немачких ватерполиста.

Стефановић се захвалио Организационом одбору на успешно спроведеним припремама.

"Идеја Ватерполо савеза је да се важне ватерполо утакмице играју у градовима у унутрашњости Србије, јер се на тај начин промовише овај најтрофејнији спорт у Србији", рекао је генерални секретар ВСС.

Градоначелник Крушевца Десимир Павловић рекао је да је Крушевац почаствован што је домаћин овако значајног међународног сусрета и да је то плод залагања спортских радника тог краја. Павловић се захвалио и спонзорима који су, по његовим речима, омогућили да град буде домаћим уз минимална финансијска улагања од свега неколико стотина хиљада динара.

Члан Европске ватерполо федерације и представник Ватерпол о савеза Србије Дејан перишић подсетио је да је Крушевац 2000. године био коорганизатор ватерполо турнира Трофеј Југославије, а да ће ова акција бити почетак популаризације и омасовљења ватерпола у том граду.

Перишић је најавио да ће сарадња са крушевачким ватерполо клубом Расина бити настављена током априла кроз реализацију два финална турнира Првенства Србије за млађе категорије.

Од сутра ће бити у продаји 580 улазница по цени од 500 динара, а постављањем монтажних трибина, обезбеђено је више од 1.000 места за публику.

Утакмицу између Србије и Немачке директно ће преносити Радио телевизија Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара