Југ потопљен на Бањици

Ватерполисти Партизана победили су у Београду екипу дубровачког Југа са 11:10 (5:5, 2:1, 3:2, 1:2), у другом колу А четвртфиналне групе Евролиге. Наредну утакмицу првак Србије игра 27. марта, такође као домаћин, против црногорског представника Будве.

Фаворити за пласман на завршни турнир Евролиге одиграли феноменалну утакмицу са доста преокрета, брзе игре и лепих потеза. До веома вредних бодова заслужено је дошао Партизан, који је чешће и у дужим временским интервалима био у вођству.

Иако су тренери Игор Милановић и Елвис Фатовић имали низ тактичких замерки на рачун изабраника, чињеница је да је публика присуствовала лепом мечу којег су обележили Душко Пијетловић, Александар Радовић и голман Слободан Соро код "црно-белих", а Никша Добуд и Сандро Сукно у редовима "госпара" са Јадрана.

Пијетловић је постигао три елегантна поготка са позиције "сидраша" у тренуцима када му чувари нису могли ни прићи, а Соро је у моментима када се резултат "ломио" зауставиио убојиту контру Дубровчана. У последњој секунди чувар мреже "црно-белих" одбранио је неигодан шут искусног центра Добуда.

Јунак утакмице ипак је млади Радовић. Рођени Новљанин најпре је неодбрањивим ударцима из даљине "упозорио" одбрану гостију да га не потцењује, а минут и по пре краја голом из игре за 11:9 практично је решио питање победника.

За разлику од "црно-белих", који су играли веома разноврсно у нападу, ватерполисти Југа имали су само две опције на које су се ослањали током читаве утакмице - искусног Добуда "на сидру" и убојитог шутера Сукна, с обзиром да леворуки Маро Јоковић није био толико опасан.

Све у свему, Партизан и Југ су вечерас показали да су по квалитету далеко изнад остала два ривала у групи, црногорских представника Јадрана из Херцег Новог и Будве, а одлуку о освајачу првог места одложили су за наставак такмичења.

Следећу утакмицу у елтином клупском такмичењу Партизан ће одиграти 27. марта против црногорског представника Будве, такође у Београду.

Пред око 1.500 гледалаца у базену на Бањици, судили су Ставридис (Грчка) и Тулга (Турска).

Партизан: Соро, Хаџитеодору, Рађен 1, Королија, Алексић, Пијетловић 3, Прлаиновић 2, Радовић 3, Аврамовић, Митровић, Вујасиновић 1, Ћук 1, Мандић.

Југ: Нижић, Врањеш, Шутић 1, С. Сукно 2, Јоковић 1, Семан, Марковић, Бушље 1, И. Сукно, Добуд 2, Дробац, Добуд 2, Мацан, Обрадовић 1.

Играч више: Партизан 11 (6), Југ 13 (5).

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије