"Црно-бели" спремни за Југ

Партизан дочекује дубровачки Југ у другом колу четвртфиналне групе Евролиге. Тренер Игор Милановић прихватио је улогу фаворита у четвртфиналној утакмици против дубровачког Југа, у којој би победом направили велики корак ка завршном турниру Евролиге. Меч се игра у среду од 18.30. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Партизанова форма је у успону. Сваки наредни меч доноси још лепшу игру. Резултати не изостају. Тако да је оптимизам пред меч са Дубровчанима реалан. У табору нашег шампиона уверени су да ће добром игром извојевати нову победу, која би им пуно значила у наставку такмичења.

"Нама је ово најважнија утакмица у досадашњем току сезоне. У ситуацији смо да као домаћини имамо улогу фаворита на коју пристајемо. Нормално је што на Бањици увек идемо на победу. Југ је изузетна екипа, они имају велику традицију још из времена бивше Југославије и знају да играју ватерполо без обзира на састав", рекао је Милановић на конференцији за новинаре у Београду.

Партизан је у првој утакмици, у четвртфиналној Групи А, победио Јадран из Херцег Новог са 13:8, а Југ је био бољи од Будве са 10:6.

"Победа против Југа би нам широм отворила врата 'фајнал фора'. Захваљујући тој победи имали бисмо веће шансе за освајање првог места у групи и тако бисмо добили лакшег противника на завршном турниру", рекао је тренер српског шампиона и подсетио да Југ већ седам-осам година узастопно игра на завршним турнирима Евролиге.

На питање чега се највише плаши у предстојећој утакмици, Милановић је рекао да ће његов тим највише обратити пажњу на тројицу играча Југа - Никшу Добуда, Мара Јоковића и Сандра Сукна. "Они су најопаснији и обратићемо посебну пажњу на њих. Не смемо да дозволимо да нам током утакмице пада концентрација. Мислим да смо индивидуално јачи од Југа, пробаћемо јаком и квалитетном одбраном то да искористимо", рекао је Милановић.

Ватерполиста Партизана Милан Алексић рекао је да је утакмица са Југом најважнији меч у досадашњем току сезоне и да од противника не очекује изненађење. "Ово је најважнија утакмица у досадашњем току сезоне и до сада најквалитетнији противник. Са њима смо увек играли изузетно квалитетне мечеве, добро се познајемо и не очекујем никакво изненађење. У оваквим утакмицама увек има мотива, а победа би нам много олакшала пласман на 'фајнал фор'", рекао је Алексић.

Ватерполиста Партизана Марко Ћук рекао је да се екипа добро припремала за предстојећу утакмицу и да се нада победи. "Улазимо јако мотивисани у ову утакмицу. Добро само се припремали претходних седам дана. Направили смо квалитетну анализу игре Југа и надам се да ћемо уз подршку публике доћи до победе", рекао је Ћук.

Утакмица другог кола четвртфиналне Групе А у Евролиги Партизан-Југ игра се у среду од 18.30, на пливалишту на Бањици. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара