Опрезно против "панцера"

Нема потцењивања, сетите се да је Немачка избацила Црну Гору са светског првенства, рекао је Слободан Никић уочи меча са "панцерима" који је на Европском првенству у Загребу на програму у недељу. Сви из табора српске рерпезентације наглашавају да улогу фаворита на предстојећем мечу треба потврдити и у базену.

И у последњем мечу у групи на Европском првенству у Загребу, Србија је фаворит, а овај пут екипа коју треба "потопити" је репрезентација Немачке.

Имајући у виду да ће Мађари очекиваном победом против Македонаца заузети прво место, "делфини" и "панцери" ће се у недељу ујутру највероватније борити за другу позицију у групи.

До сада су изабраници Дејана Удовичића само једном заказали на шампионату, када су поражени од Мађара, док су у осталим мечевима били више него убедљиви.

Иако је разлика у квалитету и на предсројећој утакмици на нашој страни, сви у табору Србије позивају на опрез.

"Све је у нашим рукама, на само у дуелу са Немачком. Морамо да вратимо стопостотну концентрацију. Мало нисмо имали среће у одбрани али наравно да морамо да и сами дамо свој допринос. Нама је свака утакмица финале. Немце смо мало гледали, знамо ко су им адути.Све зависи од нас, нашег приступа, нашег ритма и контроле меча", рекао је српски репрезентативац Филип Филиповић.

Са Филиповићем је сагласан његов саиграч, Слободан Никић који се, после одсуствавања због болести на мечу против Македоније, против Немачке коначно враћа у састав.

"Нема потцењивања, сетите се да је Немачка избацила Црну Гору у осмини финала светског првенства у Риму. Не смемо да се опечемо", нагласио је Никић.

Помоћни тренер Станојевић који је нагласио да квалитет "делфина" мора да се потврди и у базену.

"Немци су дисципиновани и одлично припремљени. Искусни Чигир и Полице дају ритам. Екипно и индивидуално смо бољи али то треба да се покаже у базену.

На мечу против Македоније у појединим тренуцима утакмице дошло је до опуштања у одбрани, а Андрија Прлаиновић каже да тај сегмент игре "делфина" мора да се поправи.

"Очекујем нашу победу.Све екипе су врхунске .Морамо да поправимо игру у одбрани и верујем да ћемо у најважнијим сусретима бити прави", истакао је Прлаиновић

Уколико заузму другу позицију, српски ватерполисти би наредни меч, уместо као до сада рано ујутру, играли у ударном термину од 20.40 часова.

Србија данас има један тренинг а и у недељу ће у вечерњим часовима имати такође тренинг у циљу што боље припреме за четвртфинални сусрет.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара