"Делфини" прегазили Русе

Поправни испит после пораза од Мађара је положен са највишом оценом, а српски ватерполисти, у трећем колу Европског првенства у Загребу, декласирали су Русију резултатом 16:10. Најбољи стрелци за "делфине" Пјетловић и Никић са по три поготка.

Казнена експедиција српских ватерполиста протутњала је Загребом. Пораз од Мађара у прошлом колу дифинитивно је био само лош дан за српске ватерполисте, а већ данас „делфини" су сав бес искалили над Русима.

Убедљива победа од 16:10, по четвртинама 7:2, 1:1, 3:3, 5:4, представљала је прави одраз снага у базену. Ако је дуел са Русима некада и био велики дерби, данас је био само лакши тренинг за Удовичићеве изабранике.

Србији је било довољно само седам минута игре да обезбеди нове бодове на турниру. Прва четвртина убедљиво је добијена резултатом 7:2. Све оно што „делфинима" није полазило за руком против Мађара, и те како им је ишло против „зборнаје".

Гол противника су решетали Никић, Филиповић, Пјетловић, Прлаиновић, па чак и Лапенски и Алексић, којима је селектор дао шансу.

Одбрана репезентације је деловала моћно, а пустила је Русе само два пута да затресу мрежу.

У другој четвртини Руси су збили редове и подигли ниво игре, посебно у одбрани. У тим тренуцима благо су се опустили српскихватерполисти, који су имали убедљиво вођство.

Успели су "баћушке" да се успоставе равнежу у базену, да се са два узастопна гола приближе делфинима, али брзо Удовичићеви изабраници подижу игру и враћају стару предност. Та четвртина завршена је нерешено 3:3.

У  трећем периоду виђена је добра одбрана на обе стране, али и пуно грешака у нападу. И ова четвртина завршена је нерешено, а по један погодак са обе стране постигли су Живко Гоцић за Србију и Дмитриј Стратон за Русе.

У последњој четвртини приказана је атрактивна игра и виђена права салва голова. Обе екипе играле су много боље у нападу него у одбрани, а Србија је тај период завршила са пет постигнутих и четири примљена гола.

Иако је коначан резултат могао да буде и убедљивији, делфини су и последњи део игре искористили за увежбавање акција, а Никић је једним шраубом постигао последњи гол за Србију на овом мечу и тако на најбољи начин спустио завесу на још једну врхунску представу на шампионату.

Најбољи стрелци у српској репрезентацији били су Никић и Пјетловић са по три поготка,  колико је и у репрезентацији Русије постигао Дмитриј Стратон.

"Делфини" су се убедљивом победом против "зборнаје" на најбољи начин вратили после пораза од Мађара. До краја групне фазе српске ватерполисте чекају мечеви против екипа Македоније и Немачке.

Против Македонаца "делфини" играју у петак од 10.00 часова ујутру, а у исто време у недељу састају се са Немцима. Оба ова меча можете пратити на програмима Радио-телевизије Србије.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара