“Делфини” освајају Загреб

Дванаест екипа, 144 играча и само један циљ - европско злато. Загреб спреман да угости најбоље ватерполисте Европе. Црногорци бране трофеј, али “делфини”, најјачи када то нико од њих не очекује, можда више од свих осталих екипа желе да се попну на трон. А када постоји таква жеља, онда је само небо граница. Срећно “делфини”!

У недељу стартује 29. Европско првенство у ватерполу. Домаћин такмичења је Загреб, Хрватска, а репрезентација Србије важи за једног од главних фаворита за освајање златне медаље.

Ипак, задатак неће бити нимало лак. На првенству ће учествовати велики број квалитетних екипа, које имају исти циљ - европско „злато".

Главни фаворити свакако ће бити земље бивше СФРЈ, Србија, Хравтска и Црна Гора. Србија је у најбољој форми од свих екипа, пошто је у претходник месец дана освојила два велика турнира, Светски куп у румунској Орадеи и Светску лигу у Нишу.

Хрватска је домаћин и жели да први пут у историји освоји златну европску медаљу. Загреб је спреман да дочека најбоље ватерполисте света, а хрватска јавност очекује успех.

Црна Гора у Загребу брани титулу освојену пре две године у шпанској Малаги, када је у финалу савладана баш селекција Србије.

Мађари су фаворити из сенке. Наши северни суседи 12 пута су били најбољи у Европи, а занимљиво је да су на последњих 12 континенталних шампионата освајали одличја.

Вратимо се на наше „делфине". Генерација која је у млађим категоријама палила и жарила светом, достигла је своју спортску зрелост. Изузетно млад састав, предвођен Дејаном Удовичићем, показао је своју раскош на Светском првенству у Риму прошле године, када је освојена златна медаља.

Србија, као наследник СФРЈ, у својим витринама има 16 медаља са континенталних првенстава, од чега четири златне. Сви се надамо да ће у Загребу још једно „злато" сијати на грудима нших „делфина"

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се