Ватерполисти желе медаљу

Ватерполо репрезентација Србије уочи одласка на Европско првенство у Загреб суочила се са финансијским проблемима, али ће екипа покушати да донесе једну од медаља са тог такмичења, поручили су водећи људи српског ватерпола.

"Атмосфера у савезу и репрезентацији није никад била боља, а новца никад мање. Имали смо много проблема у организацији припрема, а данас сам потписао и кредит који смо морали да подигнемо за трошкове на ЕП", изјавио је председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић на конференцији за новинаре у Београду.

Први човек српског ватерпола објаснио је да ВС, због великог броја такмичења ове сезоне, практично већ потрошио новац који је добијен из републичког буџета. Трошкови су, како је навео Совровић, велики и за млађе репрезентативне категорије.

"Само за основе трошкове 14-дневног боравка у Загребу и дневнице од 40 евра, морамо да платимо око 150.000 евра. Потребна су нам и средства за опоравак играча а ту су и непредвиђени трошкови. Не смемо да заборавимо ни трошкове које смо имали за припреме. Све то укупно изађе на око 450.000 евра", појаснио је Совровић.

Он је додао да укупни годишњи буџет ВС износи око 1,6 милиона евра, што се углавном обезбеђује уговорима са неколико великих спонзора.

"Знамо да је и у осталим спортовима тешко, али за разлику од других ми смо светски прваци и вицешампиони са последњег Европског првенства", закључио је Совровић.

Селектор светског првака Дејан Удовичић рекао је да због тренутне ситуације "осећа стид и тугу".

"Волео бих да смо имали ведрију тему пред почетак ЕП у Загребу. Морам јавно да кажем да ови момци нису вредновани онако како заслужују светски прваци. Што се тиче онога у базену, припреме за ЕП су ишле добро. Као и увек, оптимиста сам и надам се најбољем на првенству", поручио је Удовичић.

Стратег "делфина" оценио је да би финансијски проблеми могли да утичу на будућност српског ватерпола.

"Ја морам до 1. септембра да одлучим да ли ћемо пријавити екипу за Светску лигу која се игра следеће године и која ће бити квалификациони турнир за Олимпијске игре. Такође, због финансија ћемо морати да бирамо између врхунских резултата и развоја млађих катогорија, а једно без другог не иде", истакао је Удовичић.

Ватерполиста Србије Живко Гоцић обећао је да ће екипа покушати да добије сваку утакмицу.

"Сигуран сам да ћемо у сваком мечу дати максимум и желети да дођемо до победе. Физички и ментално смо спремни за то, али видећемо да ли ћемо успети. Без обзира на проблеме, достојно ћемо репрезентовати земљу. Покушаћемо да дођемо до борби за медаљу", закључио је Гоцић.

Ватерполо репрезентација Србије у петак путује у Загреб, а у недељу од 16.30 у првом колу Групе Б игра против Грчке. У овој групи још ће се такмичити Мађарска, Немачка, Русија и Македонија. Титулу првака Европе браниће Црна Гора.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се