Са Аустралијом у четвртфиналу

Мушка ватерполо репрезентација Србије завршила је прву фазу такмичења на ФИНА Светском купу у румунском граду Орадеи на другом месту у Б групи, пошто је у трећој последњој утакмици савладала селекцију Кине са 15:8 (1:2, 4:0. 6:2, 4:4). Србија ће у четврфиналу играти у петак против Аустралије.

У саставу је и Марко Аврамовић на голу Гојко Пијетловић. Прва четвртина слаба, успавана, препуна грешака. Неколико погрешних додавања, брзоплетих шутева и два пропуштена играча више. Гол за Србију мајсторија Филиповића а онда после две пропуштене ситуације са играчем више од стране наших играча Кинези преокрећу резултат. Могло је да буде 3:1 али је са играчем више погођена статива.

Удовичић пружа шансу играчима са мањом минутажом и лутање траје још неколико минута . Онда Митровић погађа, затим Вапенски и два пута Алексић.

У трећој четвртини мало ангажованија игра Србије. Напад је ппостао активнији , мада је било видљиво да Кинези нису били велики изазов. Удовичић, Прлаиновић, Филиповић Никић два пута и Гоцић су стрелци док су Кинези два пута матирали иначе сигурног Пијетловића. На 2 минута пре краја трећег дела већ је било 11:4.

Отаљавање у последњој четвртини. Лежерна одбрана је дозволила Кини још четири гола. Утакмица за заборав али је можда и очекивана игра у овој фази припрема, од топлог ка хладном и обрнуто.

Србија ће у четврфиналу Светског ФИНА купа играти у петак против Аустралије у 14.30 часова по нашем времену. Преостали парови су: Хрватска - Иран, Шпанија - Кина и САД - Румунија.

Уколико наша репрезентација савлада Аустралију у полуфиналу ће играти против Шпаније апсолутног фаворита у дуелу са Кином. Хрватска ће играти са победником САД - Румунија.

Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић 1, Удовичић 2, Вапенски 2, Пијетловић 1, Никић 2, Алексић 2, Миличић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, Митровић 2, Г. Пијетловић

Кина: Го, Тан 1, Лијанг 2, Ју, Гуо 1, Ванг 1, Сије 1, Ли 1, Б. Ванг 1, Хан, Ђијанг, Ченг.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво