Србија изгубила у првом колу

Српски ватерполисти нису успешно започели одбрану трона Светског купа. Србија је игубила од Хрватске 10:8 (2:2, 1:1, 2:3, 3:4) у Румунији у Орадеи у првом колу групе Б. Наредни противник наше репрезентације су Сједињене Америчке Државе.

Наши ватерполисти су поприлично спутани умором без Рађена после успеха у Светској лиги ушли у дуел са Хрватском. Играло се ипак у првој четвртини уједначено, међутим, одскако је голамн Хрвата Павић, који је имао пет одбрана у првој четвртини. Хрватска је ушла у меч са императивом победе јер јој је потребан пласман у полуфинале за пролаз на Светско првенство у Шангају. Наши су тријумфом у Нишу то већ остварили. После првог периода било је 2:2.

Хрватска је повела у другој четвртини и отворила добро тај део сусрета. Наша репрезентација је опет успела да се извуче из стега противника, да изједначи и да добром одбраном одржи активан резултат. Хрватски голман Павић је и у другој деоници бранио одлично. У неколико наврата је успевао да заустави зицере наших играча.

Диван потез Прлаиновића у трећој четвртини за 5:5, када је са малтене пола терена постигао гол није обесхрабрио противника. Хрвати су успели да остваре гол предности на крају треће четвртине и то је био поприличан капитал пред последњи део меча.

У последњој четвртини Филип Филиповић је искључен са правом замене и то је уздрмало наш тим. Нервоза је била приметна и трећа репрзентација света-Хрватска, умела је то да искористи. Хрвати су на таласу добрих одбрана голмана Павића и деконцентрације нашег тима успели да поведу 10:7 и тако пред крај четвртине обезебеде победу и реванширају се за пораз у Нишу од прошле недеље. Удовичић је успео да смањи на коначних 10:8.

Наша репрезентација игра у другом колу меч против Американаца. Србија брани титулу Светског купа од пре четири године.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво