Србија на ФИНА купу

У Орадеи у Румунији у уторак почиње ФИНА куп за ватерполисте, а репрезентација Србије се на старту састаје са селекцијом Хрватске. Поред Србије и Хрватске, у групи Б су још селекције САД и Кине, а у А групи ће играти Шпанија, Румунија, Аустралија и Иран.

Селектор наше репрезентације Дејан Удовичић одлучио је да у Румунију не одведе Николу Рађена, који још од припрема у Канади има проблеме са раменом.

"Рађен нам је неопходан на првенству Европе у Загребу, али и у наредним сезонама. Очекујем да у наредом периоду његов потенцијал експлодира на прави начин. Што се ФИНА купа тиче, ми немамо императив резултата и даћемо шансу играчима који су на завршном турниру Светске лиге имали мању минутажу", рекао је Удовичић.

Уместо Рађена, на ФИНА купу ће играти ватерполиста Војводине Милош Миличић, коме ће то бити репрезентативни деби на великим такмичењима.

Репрезентативци Србије јутрос су одрадили један тренинг, а други је заказан за вечерас. Утакмице ће бити игране у базену "Јон Александреску", чији је капацитет 1.050 гледалаца.

Капитен нашег тима Вања Удовичић каже да ће у сутрашњем мечу Хрвати бити благи фаворити.

"Хрвати су у првом колу у благој предности, јер желе визу за првенство света, коју смо ми обезбедили, а стало им је и да прекину серију пораза против нас. Тензија и мотив увек постоје, а видећемо за колико смо ми спремни после великог успеха у Нишу. У сваком случају, овај турнир биће лепа прилика да испробамо што више варијанти", рекао је Вања Удовичић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво