Затражено извињење од Црногораца

После инцидената на завршном турниру Светске лиге у Нишу, навијачи из Црне Горе направили инцидент и вређали наше ватерполисте. Инцидент је благовремено заустављен, а Ватерполо савез Србије тражи од црногорских колега извињење и јавну осуду понашања гостујућих навијача.

Ватерполо савез Србије (ВСС) затражио је данас од колега из Црне Горе да осуде неспортско понашање навијача, који су са црногорском делегацијом допутовали у Ниш на финалну утакмицу Светске лиге.

Ватерполо репрезентација Србије у недељу је освојила Светску лигу, пошто је у финалу, после петераца, победила Црну Гору са 14:12. На финалну утакмицу поред делегације ВС Црне Горе, допутовало је и шездесетак навијача.

Они су вређали ватерполисту Србије Андрију Прлаиновића, који је, иако пореклом из Црне Горе, пре четири године одлучио да наступа за Србију.

ВСС је послао писмо колегама из Црне Горе поводом дешавања на недељној утакмици, у коме се наводи да су предузете све мере и уложени додатни напори да се делегацији из Црне Горе и групи навијача омогуће добри услови за гледање меча.

"Што се тиче понашања дела публике, који се налазио на јужној трибини, а и доброг дела нама непознатих људи, уочили смо понашање какво нисмо очекивали од људи који долазе у вашој организацији. Њихово понашање је било провокативно према играчима наше репрезентације и гледаоцима на нишком базену", наводи се у писму. 

"Инцидент је благовремено и ефикасно заустављен, а изазван је вербалним нападом на клупу репрезентације Србије, а посебно на играча Андрију Прлаиновића", додаје се у писму.

Челници ВШ-а у писму наводе све погодности које су омогућене делгацији из Црне Горе, као и да су навијачи нанели велику штету на аутобусу којим су превезени од аеродрома до базена Чаир.

"Са жељом да се овакви инциденти више никада, ни на једном спортском терену било да се игра у Црној Гори, Србији или негде другде, не понове, очекујемо ваш званичан став о свему наведеном, као и најстрожу осуду у јавности виновника ових немилих догађаја", очекује ВСС.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара