Србија победник Светске лиге

Ватерполо репрезентација Србије тријумфовала је на завршном турниру Светске лиге савладавши у финалној утакмици у Нишу браниоца титуле, селекцију Црне Горе, бољим извођењем петераца са 14:12 (1:1, 3:4, 2:2, 4:3 - 4:2).

У финалном мечу водила се неизвесна борба од почетка меча. Црна Гора је повела са 1:0, 2:1, а онда је Србија преокренула резултат у своју корист на 3:2. Ватерполисти Црне Горе опет су имали иницијативу, али су у само једном тренутку у трећој четвртини имали предност од два гола. У финишу меча, обе репрезентације су имале прилике да одлуче победника, али нису искористиле шансе.

После 10:10, Србија је бољим извођењем петераца дошла до победе у мечу и до титуле у Светској лиги. Голман Србије Слободан Соро успео је да одбрани шутеве Дамјана Даниловића и Бориса Злоковића, што је било довољно за коначних 14:12.

Србији је припала награда за победу у финалном мечу од 100.000 долара, а Црној Гори за пораз 70.000 долара.

Пласманом у финале Србија и Црна Гора су обезбедиле пласман на Светско првенство, које ће се одржати следеће године у Шангају.

Србија: Слободан Соро, Марко Аврамовић, Живко Гоцић 1, Вања Удовичић 3, Борис Вапенски, Душко Пијетловић 2, Слободан Никић, Милан Алексић, Никола Рађен, Филип Филиповић 3, Андрија Прлаиновић 3, Стефан Митровић 2, Гојко Пјетловић.

Црна Гора: Здравко Радић, Драшко Бргуљуан, Вјекослав Пасковић 1, Дамјан Даниловић 2, Никола Вукчевић, Милан Тичић 2, Млађан Јановић, Никола Јановић 1, Александар Ивовић 2, Борис Злоковић 2, Владимир Гојковић 2, Предраг Јокић, Милош Шћепановић.

Играч више: Србија 17, Црна Гора 17
Петерци: Црна Гора 1(1)

Хрватскa je заузела је треће савладавши селекцију Аустралије са 9:7 (4:1, 2:1, 3:3, 0:2).

Најбољи ватерполисти Хрватске заслужено су освојили треће место, показавши да су бољи и квалитетнији тим од Аустралијанаца. Премда су први примили гол, изабраници Ратка Рудића су већ на почетку меча супериорном игром најавили да неће дозволити изненађење.

Хрвати су у прве две четвртине били изразито бољи и надмоћнији, што је резултирало њиховим убедљивим вођством (6:2). Наставак утакмице донео је нешто бољу игру Аустралијанаца, који су искористили опуштање ривала и ублажили пораз.

Истакли су се Михо Бошковић и Петар Муслим у репрезентацији Хрватске, а троструки стрелац Били Милер у редовима Аустралијанаца.

Хрватска: Нижић, Бурић 1, Бошковић 4, Добуд, Јоковић, Карач, Марковић 1, Бушље, Сукно 1, Муслим 2, Пашквалин, Обрадовић, Павић.
Аустралија: Стентон, Кембел , Бирд, О Халоран, Митланд, Мартин, Јунгер 2, Мек Грегор 1, Свит, Хојден 1, Котерли, Милер 3, Денерлеј.

Ватерполо репрезентација Сједињених Америчких Држава освојила је пето место на завршном турниру Светске лиге у Нишу, шести су вицешампиона света Шпанци, седма је Кина, а последња, осма Јужна Африка.

У мечевима за пласман Американци су данас победили Шпанију резултатом 7:6 (1:3, 2:0, 3:1, 1:2), док је Кина савладала Јужну Африку са 11:5 (6:3, 1:1, 0:0, 4:1).

Број коментара 104

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара