Црна Гора у финалу

Ватерполисти Црне Горе пласирали се у финале Светске лиге у Нишу, после победе над Аустралијом (8:6). Црногорци испунили циљ јер су обезбедили визу за Светско првенство у Шангају. Другог финалисту одлучиће меч између Србије и Хрватске.

Ватерполо репрезентација Црне Горе пласирала се данас у финале завршног турнира Светске лиге у Нишу, пошто је у полуфиналу савладала Аустралију са 8:6 (1:3, 3:0, 0:2, 2:1).

Пласманом у финале Светске лиге, Црна Гора је осигурала и место на Светском шампионату у Шангају следеће године. Изабраници Петра Поробића у финалу ће играти против победника утакмице између Србије и Хрватске.

По три поготка за Црногорце постигли су Александар Ивовић и Борис Злоковић. Најбољи у аустралијској екипи био је Ентони Мартин са два гола.

"Изузетно тешка утакмица, а Аустралија нам је традиционално незгодан ривал. Годинама се мучимо с њима. А и нисмо имали дан одмора. Најбитније је да смо испунили циљ и пласманом у финале оверили визу за Шангај, што је био главни циљ", рекао је Ивовић, који је постигао можда и одлучујући гол, осми, за Црну Гору.

"И да нисам дао тај гол, сумњам да би Аустралија успела да преокрене", оценио је репрезентативац Црне Горе.

Владимир Гојковић оценио је да се Аустралија показала као најспремнија екипа.

"Сви се умарамо када играмо дан за даном, а њима као да то не представља проблем", истакао је Гојковић.

О могућем противнику у финалу Гојковић је рекао:

"Очекујем неизвесно полуфинале (Србија-Хрватска). Србија је благи фаворит с обзиром да играју код куће. Ипак, и Хрвати играју све боље после лошег старта. Ко боље отвори меч, победиће", закључио је Гојковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара