Двострука победа Србије

Ватерполо репрезентација Србије је у другој пријатељској утакмици у Монтреалу победила одговарајућу сениорску селекцију Канаде резултатом 10:9 (5:3, 3:1, 1:3, 1:2).

По два гола за Србију постигли су: Филип Филиповић, Стефан Митровић и Борис Вапенски, а по један Марко Аврамовић, Живко Гоцић, Душко Пјетловић и Слободан Никић.

У првој утакмици одиграној у петак Србија је победила са 10:8.

Обема утакмицама присуствовали су и гледаоци-исељеници који живе у Квебеку а неки од њих бодрили су репрезентацију и 2005. године када је такође у Монтреалу тадашња Србија и Црна Гора освојила златну медаљу на Светском шампионату.

У репрезентацији Канаде играо је и Душко Дакић из Гатиноа, града на квебечкој страни отавског региона, а на списку играча био је и његов клупски друг, досадашњи голман јуниорске репрезентације Душан Алексић.

Српску репрезентацију предводио је селектор Дејан Удовичић, а канадску некадашњи Партизанов голман и  голман репрезентације Драган Јовановић.

Јовановић већ десетак година живи у Калгарију. Тренерски је лидер канадског ватерпола и умногоме је допринео да се тај спорт у земљи хокеја подигне на виши ниво. Пре две године Канада је на Олимпијади у

Пекингу била једанаеста, а прошле године у Риму, када је Србија (опет) била првак света - осма.

"За нас су заједнички тренинзи и утакмице били изванредна прилика да вежбамо и уигравамо се са шампионом света на почетку припрема за Панамеричке игре идуће године. За десетак дана у госте нам стиже

Италија, затим идемо у Мађарску и потом у Италију", изјавио је за Бету Драган Јовановић.

Јовановић је истакао и вишегодишњу одличну сарадњу Ватерполо савеза Србије и Ватерполо савеза Канаде која је синоћ у Монтреалу и озваничена потписивањем споразума, којим су обухваћене све категорије играча.

У оквиру те сарадње млади канадски ватерполисти узраста до 15 година боравиће у августу на припремама у Србији и учествовати на турниру.

Репрезентацији Србије су десетодневни (14-24. јун) свеобухватни тренинзи у Канади увод у припреме за завршни турнир Светске лиге у Нишу од 13. до 18. јула и за најважнији овогодишњи догађај - Европско првенство у Загребу (29. август - 11. септембар).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се