Вања рекао “не”!

Капитен ватерполо репрезентације Србије Вања Удовичић није више члан званичног првака Европе, италијанског Про Река. Удовичић је одбио услов председника клуба Волпија да заигра за Италију, уколико жели продужење уговора и већи новац.

"Знали су мој став и раније. Србија је моја репрезентација и моје размишљање не може ништа да пољуља." Живот иде даље, не бринем превише, свестан сам својих квалитета", рекао је Удовичић листу "Спортски журнал".

Волпи је познат као веома утицајан човек у сфери ватерпола. Његова жеља била је да поред стварања моћног Про Река, реши и проблем италијанске репрезентације , тако што ће појачати Италију страним играчима. Италијани одавно немају репрезентацију за врхунска остварења. Овакви притисци постојали су и раније у италијанском првенству, али су били мање изражени. Удовичић је био МВП Светског првенства у Риму 2009. године а ове сезоне најбољи играч италијанског првенства. Помогао је Про Реку да стигне до титуле првака Европе.

Тренер Порцио видео је у њему предводника италијанског ватерполо гиганта из Ђенове у наредних неколико година, међутим, у последње време чула се другачија реторика тренера Про Река. Порцију је сметало на тренутке то што квалитетом Удовичић одудара у игри од остатка екипе. Сматрао је италијански тренер да то нарушава баланс међу 18 играча, који квалитетом, искрено говорећи, представљају ватерполо "Реал Мадрид ".

У Про Реку поред капитена Србије играју још два наша репрезентативца, Слободан Никић и Филип Филиповић.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво