Удовичић саопштио списак играча

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић саопштио је списак играча на које ће рачунати током летњих такмичења. Највеће искушење за Србију током лета биће Европско првенство у Загребу.

Удовичић је за сајт Ватерполо савеза Србије рекао да је основни циљ репрезентације припрема за Олимпијске игре 2012. године и период после тога, те да је зато на списак уврстио много младих играча.

"Нису они ту само због броја. Показали су одређени квалитет, могу да се наметну, а не да чекају неке године да уђу у састав, јер то време им нико не гарантује", казао је Удовичић.

"Ми смо пробали ове године и Калинића, али се појавио добрим играма Милош Миличић и показао да је перспективније решење за дужи период", додао је Удовичић, који ће током лета највеће искушење имати у Загребу на Европском првенству.

Тамо неће бити 30-годишњег Славка Гака, досадашњег репрезентативца.  "Објаснио сам му да он у овим годинама није перспектива. Није му било лако, али је прихватио на прави начин. Урадио је велики посао у протеклом периоду и драго ми је што у каријери има и освојено светско злато", казао је Удовичић.

Репрезентација ће припреме почети 7. јуна у Београду. Следе припреме у Канади, од 14. до 24. јуна, на које ће Удовичић повести 18 играча, који ће играти две контролне утакмице. Припреме ће се потом поново наставити у Београду, па у Бањалуци. Заједничких тренинга биће са Црном Гором и Хрватском.

Кандидати за тим Србије:

Голмани: Бранислав Митровић, Слободан Соро (Партизан), Гојко

Пијетловић (Катаро);

Центри: Слободан Никић (Про Реко), Душко Пијетловић (Партизан),

Немања Убовић (Војводина), Петар Филиповић (Војводина);

Спољни играчи: Лука Шапоњић, Живко Гоцић, Стефан Митровић,

Алекса Шапоњић, Милош Ћук, Андрија Прлаиновић (Партизан), Борис

Вапенски, Срђан Вуксановић (Војводина), Филип Филиповић (Про Реко);

Бекови: Милан Алексић, Никола Рађен (Партизан), Милош Миличић

(Војводина), Вања Удовичић (Про Реко).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво