Партизан трећи, Про Реко шампион

Ватерполисти Партизана успели су да освоје треће место на финалном турниру Евролиге у Напуљу. После бољег извођења петераца савладан је дубровачки Југ 16:15. Про Реко је првак Европе, у финалу је надигран которски Приморац са 9:3.

У регуларном току меча резултат је био 10:10 (4:2, 2:3, 3:2, 4:2), док су оба тима у продужетцима постигла по један гол.

Партизан је водио током целе утакмице, чували су црно-бели вођство између једног и два гола предности, али је Југ минут и 21 секунду пре краја утакмице успео да изједначи на 10:10. Обе екипе су у два продужетка постигле по један гол за 11:11, па је меч одлучен после извођења петераца.

Ватерполисти Партизана постигли су свих пет погодака са пет метара, а голман Слободан Соро је одбранио шут Мара Јоковића и црно-бели су успели да победе и освоје треће место на "фајанл фору".

Најефикаснији у екипи Партизана био је Стефан Митровић са три гола, по два поготка постигли су Душко Пијетловић и Андрија Прлаиновић, а по једном су се уписали у стрелце Живко Гоцић, Никола Рађен, Владимир Вујасиновић и Милош Королија.

У екипи Југа Маро Јоковић постигао је три гола, Пауло Обрадовић, Михо Бошковић и Паво Марковић додали су по два, а по један гол постигли су Тихомил Врањеш и Лукас Семан.

Ватерполисти Партизана су добро почели утакмицу, играли су чврсто у одбрани и добро користили предност играча више. Митровић је у тим тренуцима био двоструки стрелац за црно-беле, а Југ је прекоБошковића и Јоковића постигао оба гола из петераца.

У наставку су екипе грешиле, али се Партизан боље снашао и преко Пијетловића и Гоцића до краја четвртине стекли два гола предности.

У другој четвртини екипе су много грешиле али је Југ ипак био нешто прецизнији. Прво је Обрадовић смањио на 3:4, али је Рађен убрзодонео Партизану два гола предности. Врањеш је поново приближио Југ на гол заостатка, а Вујасиновић је затим учврстио вођство.

Дубровачки тим је преко Марковића искористио играча више и смањио на 6:5, а ватерполисти Партизана - Пијетловић, Митровић и Гоцић у завршници нису успели да донесу свом тиму убедљивије вођство пред почетак треће деонице.

То је, ипак, на почетку треће четвртине пошло Пијетловићу за руком за вођство Партизана од 7:5. Голман црно-белих Слободан Соро је у тим тренуцима у неколико наврата одлично сачувао своју мрежу, али његови саиграчи слабијом игром у нападу то нису успели да искористе.

Соро није успео да одбрани шут Семана, али је у наставку Прлаиновић својим првим голом на утакмици вратио српском шампиону два гола предности (8:6). До краја четвртине по гол су постигли Марковић за Југ и Митровић за Партизан.

Југ је у последњој четвртини био много бољи, Јоковић је смањио на 9:8, а гол Прлаиновића за 10:8 је било све што су ватерполисти Партизана до краја деонице урадили. Поред грешака у нападу, шутеве црно-белима добро је бранио голман Франо Вићан, што је искористио Бошковић и минут и 21 секунду пре краја донео прво изједначење на утакмици 10:10.

До краја регуларног дела Вујасиновић је лоше шутирао, а шут капитена Бошковића добро је одбранио Соро и меч је ушао у продужетке.

Соро је добром одбраном на почетку првог продужетка охрабрио саиграче, а гол Королије донео је Партизану предност за 11:10. Једини гол у другом продужетку постигао је Обрадовић, па су победника меча одлучили петерци.

Голове за Партизан постигли су Пралиновић, Славко Гак, Пијетловић, Милош Цхук, и Королија, а стрелци за Југ били су Бошковић, Сандро Сукно, Никша Добуд и Иван Сукно, а Соро је одбранио ударац Јоковића.

Про Реко шампион

Про Реко је првак Европе, у финалу је надигран которски Приморац са 9:3. (0:2, 3:1, 3:0, 3:0). Италијани су се на овај начин реванширали Приморцу за пораз у прошлогодишњем финалу у Ријеци. Италијански тим је потврдио доминацију у елитном такмичењу, пошто је у последње четири године чак три пута освојио титулу првака Европе.

Само је почетак припао екипи Приморца, која је снагу за равноправну борбу имала једино у прве две четвртине.

Црногорски представник, који је одиграо катастрофално у ситуацијама са играчем више, већи део утакмице практично није ни постојао у базену.

Тим из Ђенове, ка новој титули континенталног шампиона водили су изванредни италијански репрезентативац Стефано Темпести на голу и првотимци српског државног тима Вања Удовичић и Филип Филиповић, који су постизали голове у одлучујуцим тренуцима меча.

Ово је Про Реку шеста титула првака европе.

 

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво