Партизан без финала

Ватерполисти Партизана поражени су у Напуљу у првом полуфиналном мечу Евролиге од италијанског Про Река са 8:7 (0:2, 2:2, 1:1, 3:1, 2:1, 0:0), после подужетака. У другом полуфиналу бранилац титуле которски Приморац је савладао дубровачки Југ 11:10. Партизан у суботу од 18.00 игра меч за треће место против Југа. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Партизан је испустио шансу да се пласира у финале. Фантастичан почетак црно-бели нису успели да искористе и поразе Италијане. Партизан је водио са 4:0, међутим, Про Реко преко Филипа Филиповића и Томаша Кашаша успева да стигне предност нашег шампиона.

 

Најзаслужнији за победу италијанске екипе био је бивши члан Партизана, Филип Филиповић са четири гола. Код црно-белих капитен Влада Вујасиновић постигао је два поготка.

Изабраници Игора Милановића одлично су почели утакмицу и у прва два напада Про Река са играчем више нису примили гол. Капитен Вујасиновић постигао је први погодак на утакмици, а стрелац другог гола за црно-беле био је Милош Королија.

Београђани су у истом ритму почели другу четвртину, Вујасиновић је повисио на 3:0, а када је Душко Пијетловић донео Партизану четири гола предности, чинило се да су црно-бели на добром путу да победе.

Ипак, италијански тим почео је да се "буди", а када је имао играча више смањио је на 4:1 преко Тамаша Кашаша. Средином другог периода прорадио је и Филиповић који је постигао други гол за Про Реко и најавио узбудљив наставак.

У трећој четвртини обе екипе су грешиле, али је серију промашаја прекинуо Филиповић из петерца. Недуго затим, Партизан је захваљујући Андрији Прлаиновићу, поново стекао два гола предности.

Про Реко је у последњој четвртини био много бољи, а већ на почетку деонице Норберт Мадараш смањио је на 5:4. У тим тренуцима Партизан је био изузетно лош у ситуацијама са играчем више, а средином четвртине Филиповић је изједначио на 5:5. До првог вођства на утакмици италијанска екипа дошла је минут пре краја, а прецизан је био Кашаш.

 

Црно-бели су у самој завршници имали играча више, а 17 секунди пре краја шутирао је Вујасиновић, голман Темпести закачио лопту, али тако да је она прешла замишљену гол-линију и Партизан је, некако, изборио продужетак.

Филиповић је на почетку првог продужетка погодио за предност од 7:6, недуго затим Кашаш је повисио на 8:6 за Про Реко и најавио победу. Ипак, у завршници овог периода Никола Рађен је смањио на 8:7 и улио нову наду Партизану.

Црно-бели су, међутим, у другом продужетку играли лоше, Про Реко је био добар у одбрани. Последњу шансу Партизан је имао 18 секунди пре краја, али је лоше организовао напад са играчем више и изгубио шансу за петерце.

У другом полуфиналу бранилац титуле, которски Приморац је био бољи од Југ из Дубровника са 11:10.

Југ у суботу од 18 сати против Партизана за треће место. Директан пренос Други прорам РТС-а.

У финалу, које је на програму од 20 часова, састају се Приморац и Про Реко, директан пренос Други програм РТС-а. 

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво