Југ вреба трофеј

Учешће на завршном турниру Евролиге, који ће бити одржан у Напуљу 14. и 15. маја, биће шесто узастопно за ватерполисте дубровачког Југа, а таквим учинком може да се похвали једино још италијански Про Реко.

Минулих сезона Дубровчани су стекли репутацију једног од најјачих тимова у Европи. Од 2001. године Југ је два пута био шампион Европе, а обе титуле освојене су на домаћем базену.

Ватрена атмосфера на трибинама препуног "Гружа" један је од главних адута Југа, а колико је тешко гостовати хрватском шампиону најбоље знају ватерполисти Партизана, којима је два пута у последње четири године завршни турнир Евролиге измицао управо у Дубровнику. Екипа Југа је скуп сјајних појединаца, које веома успешно са клупе предводи некадашњи првотимац тог клуба и репрезентативац Хрватске Елвис Фатовић.

Искусни Михо Бошковић даје тон игри једног од најтрофејнијих европских клубова, а по гол противника изузетно су опасни Сандро Сукно и леворуки Маро Јоковић. Ова два талентована играча, које одликује прилично снажан шут, већ су постали носиоци игре хрватског државног тима.

На "сидру" Дубровчани више немају својевремено најбољег центра на свету Милета Смодлаку, али се надају да су му у перспективном Никши Добуду нашли достојну замену.

Од осталих се издвајају искусни голман Франо Вићан, који је прошле сезоне био фаталан по црно-беле, као и репрезентативци Тихомил Врањеш, Паво Марковић, Павло Обрадовић, Андро Бушље и Никша Дробац.

Завршница Јадранске лиге и националног шампионата Југу је одлично послужила за подизање форме, а жеља за реваншом Которанима, који су били бољи у групи у предтакмичењу, може бити највећи мотив екипи са "Гружа" у полуфиналу.

Састав: Франо Вићан, Никша Добуд, Тихомил Врањеш, Никша Дробац, Михо Бошковић, Павло Обрадовић Сандро Сукно, Мирко, Нижић, Маро Јоковић, Јосип Шутало, Лукас Семан, Марко Иванковић, Паво Марковић, Иван Сукно и Андро Бушље.

Трофеји: прваци Европе 3 пута (1981, 2001. и 2006.), Куп ЛЕН (2000.), Суепркуп Европе (2006.), прваци Југославије и Хрватске 26 пута, освајачи националног Купа 7 пута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво