Спремни за титулу

Ватерполисти Партизана спремни су за завршни турнир Евролиге. Црно-бели одлазе у Напуљ без пораза у сезони. "На завршном турниру играћемо на нивоу на којем смо навикли наше навијаче током сезоне", поручио тренер Милановић. "Партизан је најконстантнији тим Евролиге, рекао Соро. У полуфиналу, које се игра 14. маја, Партизан игра против италијанског Про Река.

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић, истакао је да осећа да је екипа коју предводи спремна и са доста позитивног узбуђења дочекује завршни турнир Евролиге, који ће бити одржан у Напуљу 14. и 15. маја.

"Једино што ме у овом тренутку плаши су повреде играча и могуће 'домаћинско суђење' у корист нашег ривала у полуфиналу Про Река", рекао је Милановић на конференцији за новинаре одржаној у седишту трофејног клуба.

Он је напоменуо да поједини ватерполисти Партизана имају последњих дана проблеме са мањим повредама, али верује да ће највероватније сви бити спремни за полуфинални окршај са прваком Италије.

"Милан Алексић је укочен, Милош Королија је повредио руку, Душко Пијетловић је залечио повреду ноге, док ће голман Слободан Соро већ од данас тренирати пуним интензитетом", прецизирао је Милановић.

Према његовим речима, "црно-бели" ће морати да се прилагоде критеријуму суђења који сигурно неће бити на њиховој страни.

"Уочи финалног турнира Евролиге дешавају се нек врло чудно ствари. Пре петнаестак дана технички директор Евопске ватерполо федерације нас је обавестио да ће доћи до промене правила. У сваком спорту је незамисливо да се усред сезоне мењају правила игре", пожалио се Милановић.

Говорећи о одликама ривала у полуфиналу, млади стручњак је оценио да се ради о екипи која има велики број асова и у чијем саставу нема слабог места.

"Ради се о веома искусном тиму који је у стању да током читавог меча игра агресиван пресинг. Највећа опасност нам прети од њихове брзе транзиције из фазе одбране у напад. У стању су да за тили час направе серију и зато сам у припреми утакмице са Про Реком скренуо пажњу играчима да све време буду на опрезу", рекао је Милановић.

Он је нагласио да су протеклих дана играчи међусобно доста разговарали о предстојећем мечу и додао да су сви веома мотивисани и спремни да у Напуљу пруже максимум.

"Желим да на завршном турниру играмо на нивоу на којем смо навикли наше навијаче током сезоне", поручио је Милановић, уз напомену да не би била срамота изгубити од снажног Про Река на његовом терену.

Шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба очекује велику подршку навијача из Београда, којих ће бити око 450, а нада се да ће велику помоћ црно-бели имати и од прсисталица которског Приморца.

Голман Слободан Соро подсетио је да су црно-бели на почетку сезоне на турниру "Партизанове легенде" декласирали Про Реко, али је оценио да тај меч не мора ништа да значи.

"Сезона је прошла брзо и била је пуна задовољства. Према играма које смо до сада пружали могу рећи да смо најконстантнији тим Евролиге", истакао је репрезентативни чувар мреже. Соро, који је 2000. године играо за Бечеј у шампионској сезони, тврди да је овај тим Партизана доста компактнији од тадашњег састава који је покорио Европу.

"Прошле године нам је фајнал фор за длаку измакао, а ове ћемо покушати да у Напуљу учинимо што више", закључио је Соро.

Црно-бели пут Италије крећу у четвртак ујутру, а до утакмице са Про Реком, која се игра 14. маја од 18 часова, имаће три тренинга на базену "Скандоне".

У другом полуфиналу састају се дубровачки Југ и Приморац.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара