Партизан потопио "Лале"

Ватерполисти Партизана повели су против Војводине са 1:0 у финалној серији плеј-офа шампоната Србије савладавши Новосађане у Београду са 11:6 (4:1, 3:2, 1:0, 3:3).

Серија се игра на две добијене утакмице, а други сусрет је на програму 30. априла у Новом Саду.

Вечерашњи меч је одигран на "Бањици" пред око 200 гледалаца, а судили су Мишковић и Раковић (Београд).

Партизан: Соро, Мирковић, Рађен 1, Милош Королија 1, Алексић 1, Душко Пијетловић 2, Прлаиновић 3 (1), Гоцић 1, Аврамовић, Стефан Митровић 2 (1), Вујасиновић, Гак, Бранислав Митровић.
Војводина: Маринковић, Марић, Басара, Вуксановић 1, Миличић, Вапенски 1, Калинић, Овука, Ранђић 3 (1), Ковачевић, Филиповић 1, Вукићевић, Васић.
Петерци: Партизан 2 (2), Војводина 1 (1).
Играч више: Партизан 7:4), Војводина 4 (3).

Актуелни шампион није имао никаквих проблема у првој борби за одбрану титуле државног првака. Слично као и у претходним утакмицама ове сезоне, екипа Војводине је имала добрих периода у игри, али је све што су пулени Дејана Станојевића приказали било недоволљно за озбиљан отпор најбољем српском тиму.

"Црно-бели" су фуриозно одиграли прве две четвртине током којих су стекли осетну предност, да би се у наставку меча посветили уигравању појединих варијанти за завршни турнир Евролиге у Напуљу.

Убедљив тријумф над Војводином плод је изузетно ангажоване игре Београђана у одбрани која је на моменте изгледала као да је непробојна за шутере гостију.

Највише голова, по три, постигли су Андрија Прлаиновићу у победничком тиму и Мирослав Ранђић у екипи из Новог Сада.

Тренер Партизана Игор Милановић истакао је након меча да је "веома задовољан" оним што су његови ученици пружили вечерас и додао да су елементи игре на којима је инсистирао одрађени максимално.

"Неке грешке поткрале су нам се у ситуацијама када смо имали играча мање у базену. На кориговању свих недостатака радићемо до завршног турнира Евролиге. Сматрам да смо 90 посто ствари за фајнал-фор у Напуљу већ увежбали", закључио је Милановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара