Припреме за фајнал-фор почеле већ у Егеру

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић истакао је да ће реванш утакмица четвртфинала Евролиге против Егера представљати само формалност и додао да су "црно-бели" почели припреме за завршни турнир најквалитетнијег клупског такмичења већ након убедљиве победе (12:4) на гостовању у Мађарској пре три седмице.

"Поштујемо квалитет мађарског представника, али искрено не видим начин да на нашем терену начине сензацију и елиминишу нас", поручио је Милановић, који сматра да ће окршај на "Бањици" бити лепа прилика за навијаче Партизана да уживају у игри својих љубимаца.

Он је истакао да су његови изабраници у првом мечу са Егером "показали снагу и квалитет" и додао да у овом тренутку зна који ће се тим супротставити Мађарима.

"Једина дилема је да ли ће у тиму бити места за једног или двојицу голмана. У утакмицу ћемо ући са најјачим снагама, пошто ће меч представљати идеалну проверу форме пред завршницу сезоне", навео је Милановић.

"Црно-беле" у домаћем првенству очекују финални сусрети плеј-офа против новосадске Војводине, 24. и 28. априла, као и последњи дуел Евоинтерлиге против румунске Орадее, у коме ће, како је прецизирао Милановић, наступити у комбинованом саставу.

"Планирано је да неколико дана радимо у Бањалуци, а још нисмо одлучили да ли ћемо пре фајнал-фора, који ће бити одржан у Напуљу од 14. до 16. маја, имати спаринг партнера", рекао је Милановић, позвавши полуфиналисте Еволиге, кошаркаше Партизана да присуствују утакмици.

Андрија Прлаиновић оценио је да Партизан има велику предност из прве утакмице и подсетио да досадашња искуства у Евролиги показују да и један гол предности из првог сусрета у гостима много значи.

"После првих четвртфиналних утакмица скоро да је извесно да ће на турниру у Напуљу играти екипе италијанског Про Река, которског Приморца и дубровачког Југа и да њихови противници немају готово никакве шансе у реваншу", нагласио је Прлаиновић.

Млади Милош Ћук, који је према речима тренера "доста напредовао токо сезоне", поручио је да ће његови саиграчи и он изаћи макисмално мотивисани да продуже низ победа над мађарским клубовима.

"Егер је озбиљан ривал, а разлика у квалитету није баш толика колико показује резултат првог меча", закључио је Ћук.

Утакмица Партизан - Егер игра се у среду од 18 часова на "Бањици".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара