Партизан не мења циљеве

Дан после оставке на место тренера Ватерполо клуба Партизан Рајфајзена Дејан Удовивичић је поновио да је разлог разлаза “морални чин због неуспеха у Евролиги”, односно што клуб није успео да се пласира на финални турнир.

39-огодишњи тренер је са председником управног одбора Александром Шоштаром и спортским директором Ненадом Манојловићем објаснио разлоге одласка:

"Нисмо успели да остваримо зацртани циљ, циљ који је клуб и који сам ја поставио пред старт сезоне. Мислим да свако треба да преузме део одговорности за неуспех. Тешко је сада говорити о томе да ли је нешто другачије могло да се уради у поређењу са оним што смо урадили. У сваком случају нисмо успели. Желим да се захвалим свима на сарадњи коју смо имали претходних година."

Бивши тренер и даље мисли да је Партизан по потенцијалу квалитетнији тим од Југа који их је избацио у четвртфиналу Евролиге.Удовичић ће наставити да ради у репрезентацији у којој игра већина играча Партизана.

"Мислим да не може да се повуче паралела између клуба и репрезентације. Настављам да радим са националним тимом. Мало ћу да се одморим а потом припремим за обавезе које ме очекују током лета."

Председник Управног одбора Александар Шоштар сматра испадање у четвртфиналу снажним ударцем у амбиције клуба.

"Рано је говорити и о тренеру и о променама у тиму. Ко ће остати, ко ће доћи...То нису ствари које се одлучују преко ноћи. Не желим уопште да тражим олакшавајуће околности у томе што играмо мали број мечева или што наш клуб није утицајан као неки други. Постоји лакши и тежи пут, ми идемо тежим али то није оправдање за неуспех у овој сезони. Без обзира на све, најважније је да идемо даље. Морамо да наставимо ка циљу који смо зацртали."

Спортски директор Ненад Манојловић је одбацио могућност да се врати на место тренера иако није рекао дефинитивно збогом послу тренера.

"Тражићемо тренера који се уклапа у систем ватерполо клуба Партизан, особу која је навикла на систем који гајимо у клубу већ деценијама. Не могу у овом тренутку да говорим о именима али

ћемо сигурно ангажовати некога по потиче из клуба. Уосталом на тржишту нема много тренера који нису имали неки контакт са Партизаном. Врло је битно да наредних година развијамо, поред омладиске школе, и тренере који ће моћи да воде тим."

Манојловић је додао да ће тражити особу која ће дуготрајно моћи да води тим. Почетком маја заказана је седница Управног одбора али се не очекују драматичне промене непосредно после тог окупљања. Александар Шоштар је додао да ће клуб постепено доћи до решења и за место тренера и за промене у играчком кадру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво