Силни силовито

Ватерполисти Србије победили су на Ташмајдану селекцију Румуније са 18:5 у утакмици петог кола Ц групе Светске лиге. По четвртинама је било 5:1, 4:2, 5:1, 4:1.

Победа над Румунијом Србији је обезбедила освајање првог места на табели Групе Ц у којој наступају и Шпанија и Турска.

Меч на Ташу, ипак, за домаћи тим није имао резултатски значај, пошто је Србија већ добила организацију завршног турнира Светске лиге, а самим тим и учешће на том такмичењу.

Меч је одигран на базену "Ташмајдан" пред око 2.000 гледалаца, а судили су Паолети (Италија) и Хојше (Немачка).

Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић, Удовичић 2, Гак 1, Душко Пијетловић 3, Никић 1, Алексић 1, Рађен, Филип Филиповић 3 (1), Прлаиновић 4, Митровић 3, Гојко Пијетловић.

Румунија: Стонеску, Раду 1, Котрау, Ђакону 1, Оанта, Бусила 1, Ћијовеану, Матеи, Гоанта, Рамиро Ђорђеску 1, Гибан, Кадар 1, Драгусин.

Играч више: Србија 5 (5), Румунија 9 (0).
Петерци: Србија 1 (1).

Завршни турнир на коме ће играти осам најбољих селекција Светске лиге играће се од 12. до 18. јула у Нишу где ће Србија покушати да освоји пету титулу.

Добру форму наставили су да показују у Групи Ц светске лиге у којој су, пре последњег кола и гостовања у Шпанији, остварили максималан учинак од пет победа.

Румунија у Београду једноставно није била равноправан противник, па се питање победника није ни постављало, јер је Србија рано стигла до убедљивог вођства и само га увећавала до краја меча.

Осморица ватерполиста Србије погађали су мрежу противника, а најефикаснији је са четири гола био Андрија Прлаиновић. Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Стефан Митровић били су троструки стрелци, капитен Вања Удовичић постигао је два гола, а Слободан Никић, Славко Гак и Милан Алексић по један.

Наступ пред препуним трибинама Таша био је и прилика да Ватерполо савез Србије капитену Вањи Удовичићу уручи пригодан поклон за 200 утакмица у репрезентацији. Уметничке слике су за 100 утакмица за

Србију добили и Прлаиновић, Филиповић, Пијетловић и Слободан Соро.

Борис Вапенски из Војводине добио је награду Радио Београда за најбољег младог играча Србије.

Прошле године у Подгорици српски ватерполисти освојили су бронзу, али су потом у Риму постали прваци света.

У последњем колу, Србија ће гостовати репрезентацији Шпаније, међутим тај меч неће имати резултатски значај, јер наш тим је већ обезбедио прво место у групи. Ипак, Шпанцима би победа добро дошла у том сусрету, јер би има омогућила пласман на друго место табеле групе Ц Светске лиге.

Улаз на Ташмајдану био је слободан, а оно што је најбитније, Србија је и пре овог меча обезбедила пласман на завршни турнир Светске лиге, који ће бити одигран управо у нашој земљи, у Нишу.

У првој утакмици између Србије и Румуније наш тим је у гостима славио са 7:5.

На списку нашег селектора налазили су се: Слободан Соро, Душко Пијетловић, Никола Рађен, Милан Алексић, Живко Гоцић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић (из Партизана), Борис Вапенски, Милош Миличић, Срђан Вуксановић (из Војводине), Вања Удовичић, Слободан Никић, Филип Филиповић (из Про Река) и Гојко Пијетловић (Катаро).

"Нисмо желели да позивамо више играча, јер ћемо се окупити 24 сата пре утакмице и неће бити времена за припреме. И у утакмици протов Румуније испробаћу поједине играче и тако ће бити све до краја овог дела такмичења", рекао је Удовичић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара