Читај ми!

Филиповић и Гранадос: Најбољи кад је најпотребније, заслужено освојен трофеј

После убедљиве поведе и освојене титуле у регионалном такмичењу Филип Филиовић је рекао да дефинитивно екипа показује свој ДНК и то је оно што ме радује. Кад је најтеже и кад је најизазовније ова екипа одговори на прави начин, рекао је капитен ватерполиста Новог Београда Филиповић после победе против Јадрана из Сплита (15:7) и освојене титуле у Јадранској лиги.

Филиповић је истакао да није било лако и да резултат не говори пуно о односу снага у базену. Екипа је била изузетно припремљена и сконцентрисана на успех, рекао је поред осталог Филипповић.

"Видео сам наслове у медијима ових дана у којима је провејавао став да смо у игри за титулу, не и фаворити. Сасвим је разумно да српска јавност одавно не разуме и не верује у српски ватерполо, али апсолутно не треба да меша репрезентацију и клупско такмичење.”

”Нови Београд је освојио регионално такмичење и много ми је драго због тога и што је то учињено усред Сплита и на овакав начин.. Честитам играчима и стручном штабу који је у најодлучнијим тренуцима очигледно показао највећу зрелост, сталоженост и знање. Резултат 15:7 сигурно није био стицај околности", истакао је легендарни ватерполиста.

Филиповић је у дуелу са Сплићанима постигао три гола, а један од најтрофејнијих ватерполиста света свих времена истиче да је Нови Београд током читавог меча против Јадрана имао контролу дешавања у базену.

"Имали смо пре свега визију оног што смо хтели да урадимо. Одбрана је заиста функционисала на највишем могућем нивоу. Заиста смо доминирали, што и резултат показује против екипе коју чине седам, осам репрезентативаца Хрватске која је светски првак. Победили смо на гостујећем терену у трећој утакмици у размаку од само 48 сати, са суђењем које боље да не спомињем. Заиста сматрам да је одбрана била кључ успеха у овом мечу", истакао је Филиповић.

Сјајну партију у одлучујућем мечу против Јадрана пружио је Алваро Гранадос, који је постигао седам голова.

"Знао сам да ће овај турнир бити веома тежак, што због квалитета ривала што због чињенице да смо играли три утакмице у само три дана. Али, ми смо Нови Београд, имамо сјајан тим, састављен од доста искусних играча као што су Филиповић, Пијетловић, Ћук и нове генерације ватерполиста, који је одлично уклопљен. Заслужено смо освојили титулу Јадранске лиге".

Иако је Нови Београд надиграо сплитски Јадран за чак осам голова разлике, Гранадос сматра да ипак није било лако.

"Убедљив тријумф је био последица наше изванредне игре. Показали смо кад је било најпотребније шта све можемо као тим. Ово је била вин-вин ситуација за нас, јер не само да смо освојили трофеј већ смо и сами себи доказали на колико високом нивоу заиста можемо да играмо".

Фантастичан лични учинак Гранадос је скромно прокоментарисао.

"Увек се трудим да дам све од себе. Неки пут успем томе, а неки пут ми то не пође за руком... Покушавам да радим оно што најбоље знам, да будем агресиван и то је овог пута дало резултат. Кључ је била сјајна тимска игра и наша одлична одбрана", закључио је Гранадос.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво