Читај ми!

Филип Филиповић објавио крај каријере: Жао ми је што "последњи плес" није био у Партизану

Један од најбољих српских и светских ватерполиста свих времена Филип Филиповић објавио је крај играчке каријере приликом свог гостовања у подкасту "Алесто".

Члан "златне генерације" српског ватерпола је у 35. години објавио да се више неће бавити професионалним играњем ватерпола.

"То је то. Дефинитивно. Прошле године сам заиста био спреман већ да одем у пензију, али не на начин на који се завршила сезона, дефинитивно. То сам једноставно преломио и био дужан себи да одлучим. Нажалост, нисам имао много времена да ово искомуницирам са јавношћу, па Грцима није било јасно. Они су тражили неки продужетак сарадње, ја сам рекао: ’Не, то је то’. Али онда заиста на крају сезоне није то био начин на који сам желео да завршим каријеру.”, рекао је Филиповић у подкасту "Алесто", па наставио:

“Можда ми је суђено било да се деси онако како је и почело. У својој земљи, код своје куће. Жао ми што се то није десило можда у Партизану, али дефинитивно је мој 'последњи плес' што се клупске каријере тиче”, истакао је Филиповић, који се из репрезентације повукао после злата на Олимпијским играма у Токију,

Филиповић је освојио 35 медаља. У витринама има два злата и две бронзе са Олимпијских игара. Два злата, сребро и бронзу са светских првнестава. Седам злата, сребро и бронзу са шампионата Европе. Десет пута је стизао до трона у Светској лиги, а једном је морао да се задовољи бронзаном медаљом.

Што се тиче клупске каријере играо је за Партизан, Нови Београд, Раднички, Солнок, Про Реко, Олимпијакос. Филиповић је освојио две првренствене титуле са Партизаном, осам титула са Про Реком, уз пет трофеја клупског првака Европе. Са Радничким је освојио Еврокуп, са Солноком Еврокуп и титулу у Мађарској. Олимпијакосу је донео првенствени торфеј, а Новом Београду трофеј у Купу.
.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво