Читај ми!

Лукић и Вицо: Један циљ испуњен, надам се да ћемо наставити са победама

Ватерполисти Србије Никола Лукић и Немања Вицо оценили су да је утакмица против САД била напорна, али да је циљ захваљујући доброј игри обезбеђен.

Ватерполо репрезентација Србије је победом над САД-ом 14:12 у трећем колу групе Ц на првенству света изборила пласман у четвртфинале Светског првенства и учешће на Олимпијским играма у Паризу.

Никола Лукић је честитао саиграчима на директном пласману у четвртфинале и истакао да је остварен циљ - пласман на Олимпијске игре у Паризу.

"Били смо троми, спори у почетку, баш смо тешко играли. 'Бруталити' Американаца нас је вратио у игру, мирне главе смо искористили све шансе и обезбедили предност за победу. Сада нам остаје припрема за четвртфинале. Један циљ смо остварили пласманом у Париз, а сада желимо да будемо квалитетни до краја", истакао је Лукић.

Кључни тренутак на мечу догодио се приликом оштрог фаула Бена Халока над Николом Јакшићем средином треће четвртине, а судије су доделиле црвени картон америчком играчу, након чега је наредна четири минута САД играо с играчем мање. Србија је потом преокренула резултат и на крају тријумфовала.

Немања Вицо рекао је да је знао да ће против Американаца бити велика борба.

"Знали смо да нас чека изузетно тежак противник. Била је то последња утакмица у групи, права провера за оно што нам следи. Дали смо све од себе, испоштовали договор и заслужено победили. Сада имамо три дана паузе да се припремимо за увек важно четвртфинале. Надам се да ћемо и даље бити у овом ритму и да ћемо наставити са победама", поручио је Вицо.

У четвртфиналу Србија ће играти са бољим из меча осмине финала у којем је велики фаворит селекција Хрватске, вицешампион Европе. Противник Хрватској ће бити Бразил или Кина.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво