"Делфини" на "ајкуле" - Србија и Црна Гора у борби за прво место у групи (15.30, РТС1)

Ватерполисти Србије од 15.30 играју други меч групе Ц Светског првенства у Дохи против Црне Горе. Утакмицу можете да пратите путем директног преноса на РТС1 и из часа у час на нашем порталу.

"Делфини" на "ајкуле" - Србија и Црна Гора у борби за прво место у групи (15.30, РТС1) "Делфини" на "ајкуле" - Србија и Црна Гора у борби за прво место у групи (15.30, РТС1)

"Делфини" су оправдали улогу фаворита против Јапана убедљивом победом 17:10 у првом колу. Следи стари ривал Црна Гора.

Црногорци су у врло неизвесној завршници после петераца савладали САД са 16:15. Тако су нанели велики ударац једном од кандидата за пласман у нокаут фазу из ове групе. Пленио је голман Петар Тешановић са 12 одбрана током укључујући и два петерца у регуларном делу. Уследиле су још три одбране током серије пенала.

Самим тим, борба за директан пролаз у наредну фазу кроз прву позицију се захуктала. Јапан је аутсајдер и све осим последњег места у групи било би велико изненађење. Друго и треће место воде у бараж за нокаут фазу.

Гојковићеве "ајкуле" 

Састав селектора Црне Горе и некада освајача медаља са селекцијом СЦГ Владимира Гојковића мешавина је младости и искуства, квалитетних интернационалаца и чланова домаћих екипа. Најзвучније име је свакако 39-годишњи Драшко Бргуљан, члан националног тима од првог дана независности Црне Горе.

Ту су и етаблирана имена попут Дејана Лазовића, Мирослава Перковића, Аљоше Мачића, натурализованог Белоруса Константина Аверке,...

"Ми смо млађи, полетнији и спремнији од њих, имамо боље пливање и бољу комуникацију између себе. Нашу предност треба тражити у тимском духу и жељи за победом. Имамо реалне и добре шансе да до ње и дођемо. Спремамо се и надамо се најбољем", рекао је Мирослав Перковић пред дуел са Србијом.

На тек недавно завршеном Европском првенству, Црногорци су се домогли шестог места. Поражени су у четвртфиналу од Италије, па су у доигравању за пласман од петог до осмог места савладали Румуне и изгубили од Грка 15:10 у окршају за пету позицију.

Редовни ривали на великим такмичењима

Србија у последње време игра добро против Црне Горе. Три победе у низу на великим такмичењима - Светска лига (8:6) 2022, Светски куп (11:9) и Светско првенство (17:15) прошле године.

У укупном међусобном скору је предност Србије далека са 14-4, уз два ремија, али је већина тих дуела била окончана тесним резултатом. Највећу дистанцу у победи су наши ватерполисти остварили у Светској лиги 2014. кад је било 14:5, па на Олимпијским играма у Току - 13:6. Убедљиве победе над нама су Црногорци забележили у првом дуелу Светске лиге 2022. као гости, 16:8.

Утакмицу Србија-Црна Гора можете да пратите путем директног преноса на РТС1 и из часа у час на нашем порталу.

Група Ц

1. САД 4
2. Србија 3
3. Црна Гора 2
4. Јапан 0

Друго коло:
Србија - Црна Гора 15.30
САД - Јапан 18:5

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво