Ватерполисти Србије против Јапана на првенству света почињу поход ка Олимпијским играма (РТС 1, 14.00)

Ватерполо репрезентација Србије играће против Јапана утакмицу првог кола групне фазе првенства света. Директан пренос дуела је од 14.00 на Првом програму РТС-а, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Ватерполисти Србије против Јапана на првенству света почињу поход ка Олимпијским играма (РТС 1, 14.00) Ватерполисти Србије против Јапана на првенству света почињу поход ка Олимпијским играма (РТС 1, 14.00)

Светско првенство у Дохи ће српским ватерполистима бити десето од осамостаљења 2006. године. Освојене су четири медаље – два злата, по једно сребро и бронза.

Први ривал репрезентацији Србија на 21. по реду шампионату света биће тим Јапана. Србија слови за фаворита.

Јапан изван простора Азије није успешан тим, конкретно на првенствима света најбољи резултат остварио је 2022. године у Будимпешти освојеним деветим местом.

Последњи међусобни дуел репрезентације су одиграле прошле године у Фукуоки, а Србија је била боља – 16:10. Јапан никада није остварио победу против Србије у претходних седам утакмица.

Ватерполисти Србије су на недавно завршеном шампионату Европе заузели седмо место, док су прошле године у Фукуоки на Светском првенству били четврти. У Дохи ће имати прилику да поправе утисак, али и да се пласирају на Олимпијске игре.

Циљ Србије може бити остварен уколико ватерполисти буду међу осам најбољих тимова у Дохи. 

Поред домаћина Француске, репрезентације које су већ обезбедиле такмичење на Олимпијским играма су: Мађарска, Грчка, Јапан, Америка, Шпанија, Јужноафричка Република и Аустралија. 

Поред пласмана у Париз, Србија ће се борити и за прекид периода без медаље који траје од Токија 2021. године. 

Србија је последњи пут освојила медаљу на неком првенству света 2017. године у Будимпешти, након тога, на претходна три турнира "делфини" нису успели да се оките одличјем.

Директан пренос утакмице између Србије и Јапана од 14.00 можете пратити на Првом програму РТС-а, а ток меча на нашем порталу.

Група Ц:
Србија
Црна Гора
Јапан
САД

5. 2. Србија – Јапан 14:00
7. 2. Србија – Црна Гора 15.30
9. 2. Србија – САД 15.30

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво