Урош Стевановић одредио списак ватерполиста за Светско првенство у Дохи

Селектор српске ватерполо репрезентације Урош Стевановић објавио је списак играча који ће представљати национални тим на Светском првенству у Дохи, од 2. до 18. фебруара.

Стевановић је најавио измене у тиму, а подсетимо да је и пред Европско првенство у Загребу променио део састава који је неколико месеци раније освојио четврто место у Фукуоки.

На списку селектора Стевановића су играчи:

Бранислав Митровић, Душан Мандић, Немања Убовић, Страхиња Рашовић, Виктор Рашовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић, Немања Вицо, Ђорђе Лазић, Ђорђе Вучинић, Радослав Филиповић, Лука Гладовић, Лукић Никола, Петар Јакшић.

У односу на екипу која је играла на Европском првенству у Загребу, у саставу нема Вука Милојевића и Марка Радуловића.

Уместо Милојевића и Радуловића ту су Ђорђе Вучинић и, као дебитант на великим такмичењима, млади играч Партизана Лука Гладовић. Први пут ће на Светском првенству играти Радослав Филиповић и Петар Јакшић, који су играли и у Загребу.

Поред Уроша Стевановића у стручном тиму су још тренери: Стефан Ћирић, Дарко Билић, Жарко Петровић, Милош Остојић, физиотерапеути Владимир Радовић и Алекса Николић, кондициони тренер Дајана Зоретић, лекар др Иван Марјановић.

Репрезентација је у групи са Јапаном, утакмица је 5. фебруара, Црном Гором – 7. фебруара и САД – 9. фебруара.

Уколико Србија буде прва у групи, биће директан учесник четвртфинала. Друга или трећа репрезентација разиграваће се у осмини финала.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво