Ватерполисти Србије седми на Европском првенству

Ватерполисти Србије савладали су екипу Руминије са 18:7 и на тај начин дошли до седмог места на Европском првенству које се одржава у Загребу.

Србија је боље започела меч и већ у првом минуту је дошла до предности голом Душана Мандића са десног бока. Није Мандићу било потребно много да оправда епитет једног од најбољих стрелаца турнира, с обзиром на то да је још једним одличним ударцем дуплирао вођство "делфина".

До краја прве четвртине Србија ја показала да је квалитетнији ривал и успевала је да одличном одбраном, често са играчем мање, осујети већину покушаја Румуна за које је једини гол у првој деоници постигао Андреј Петелуш. На другој страни Ђорђе Лазић је постигао два везана гола, да би Мандић у последњем минуту постигао свој трећи гол, чиме је Србија дошла до велике предности од 5:1 пред наставак меча.

Друга четвртина почела је слично као и прва. Већ у првом минуту Србија је дошла до гола, само је овога пута стрелац био Страхиња Рашовић. Наставак четвртине протекао је у доминацији Србије која се највише исказивала кроз одбрану. Румуни су деловали немоћно и безидејно у нападу, али успели да постигну два гола, а стрелци су били Валентин Вранћану и Матеј Лутеску.

За Србију су осим Рашовића у другој четвртини били прецизни још Никола Јакшић и Марко Радуловић, па је резултат на полувремену износио 8:3.

Друго полувреме је својим голом отворио Радомир Драшовић и већ тада је било јасно да ће Србија доћи до победе, а недуго затим је и Мандић постигао свој четврти гол на мечу. Силвијан Колодровски је на кратко смањио предност, али је након још једне у низу добрих одбрана и испливане контре погодио Страхиња Рашовић.

До краја треће четвртине Ђорђе Лазић се поново уписао у стрелце, па је резултат пред последњи квартал износио 12:4.

У последњој четвртини Србија је рутински привела меч крају. Радомир Драшовић је постигао нова два гола, а прецизни су поново били и Ђорђе Лазић и Страхиња Рашовић. Румуни су мањак залагања Србије у одбрани искористили да постигну још два поготка, а стрелци су били Андреј Неамту и Леванте Ванчик.

Тачку на меч ставили су Марко Радуловић и Немања Вицо пред сам крај меча, чиме је Србија дошла до тријумфа од 11 голова разлике – 18:7.

Доигравање за пласман од петог до осмог места:

Полуфинале доигравања (недеља):
Србија - Грчка 10:12
Румунија - Црна Гора 11:18

Утакмица за седмо место (уторак):
Србија - Румунија 18:7

Утакмица за пето место (уторак):
Грчка - Црна Гора 15:10

Утакмица за треће место (уторак):
Мађарска - Италија 7-12

Финале (уторак):
Хрватска - Шпанија 10:11

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво