Стевановић: Изузетно тешка утакмица против Француске, даћемо максимум да уђемо међу четири екипе

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић изјавио је након меча са Француском да је његов тим одиграо јако тешку утакмицу, као и да се у четвртфиналу српски ватерполисти састају са Мађарском коју врло добро познају.

Ватерполисти Србије победили су селекцију Француске резултатом 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) у осмини финала Европског првенства у Загребу и пласирали се у четвртфинале, где их очекује меч са Мађарском.

"Изузетно тешка утакмица, нисмо ни знали како ћемо да реагујемо, јер је прва озбиљнија. Добро смо одговорили, у првом полувремену примили голове из играча мање и петерца. Имали смо и доста контрафаулова у нападу, свирали су нам и у транзицији. То нам се мало пореметило, али у другом полувремену су они стали са пливањем. Три тешке утакмице које су имали оставиле су им ожиљак. Били смо свежији, решавали ситуације по договору и заслуђено победили", истакао је Стевановић.

Селектор Србије је навео да није видео на играчима било какав притисак пред утакмицу са Французима.

"Ово је прво такмичење да смо комплетни, целе прошле године нисмо били. Знао сам да долази тренутак када ће доћи до победа. Били смо стрпљиви, сконцентрисани на задатке и оно што смо радили. Све ће доћи на своје. Да ли у Загребу или Дохи, то ћемо видете. Дај боже и на Олимпијским играма", изјавио је Стевановић.

Селектор ватерполиста је навео да ће се његов тим потрудити се као и на Светском првенству нађе међу четири тима.

"Мађари су јако добро играли против Италије и заслужено су били први. Играли смо на турниру у Будимпешти са њима, чак смо овај састав добили на петерце. Знамо се, то су Мађари, светска велесила у ватерполу. Даћемо максимум да опет уђемо међу четири екипе, као и на Светском првенству што смо урадили", закључио је Стевановић.

Ватерполисти Србије ће четвртфинални дуел против Мађарске одиграти 12. јануара од 15.00.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво