Ватерполисткиње Црвене звезде обележиле 10. рођендан тима, Дејан Савић нови члан Управног одбора

Женски ватерполо клуб Црвена звезда прославио је 10. рођендан и именовао на место члана Управног одбора искусног стручњака Дејана Савића. Црвена звезда је до сада у сениорској конкуренцији освојила пет дуплих круна и још два Купа Србије, а број трофеја које су освојиле млађе категорије је много већи.

Већ у првој години постојања Звезда је изашла на домаћу сцену са женским сениорским тимом и свим млађим категоријама.

Поводом 10. рођендана ЖВК Црвена звезда, данас је у просторијама Спортског друштва одржана конференција за медије на којој су се обратили председник клуба Драгана Ивковић, генерални секретар Спортског друштва Зоран Аврамовић и нови члан Управног одбора ЖВК Црвена звезда Дејан Савић.

"Хвала свима што сте издвојили време и дошли на нашу конференцију. За ових десет година урадили смо пуно, али је остало још много тога. Наш највећи циљ је већа масовност, већи број чланова у будућности и кроз неколико година се надамо учешћу у неком европском клупском такмичењу. Овом приликом бих желела да најавим и финални турнир Дунав лиге, који играмо од 13. до 15. априла у Београду, на базену СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Такође желим да се захвалим управи Спортског центра и граду на подршци да организујемо овај турнир. Да бисмо стигли до наших циљева, веће масовности и у будућности неких европских такмичења, била нам је потребна подршка најбољих, односно успешних људи у својим областима. Прикључило нам се неколико људи у Управном одбору, а један од њих је и Дејан Савић", изјавила је Драгана Ивковић.

Бивши селектор мушке репрезентације и трофејни стручњак истакао је да је популаризација женског спорта примарни циљ.

"Планови и циљеви су ствари које дефинишу сваку велику организацију, односно клуб. Велике идеје неће бити велике идеје ако се не спроведу у дело. Популаризација женског ватерпола мора да постоји и мора да му се да много већа пажња него што је има данас. У светском ватерполу је женски ватерполо тај који вуче мушки са собом, док је код нас у запећку и заслужује много више, иако ми имамо врхунске резултате у мушком ватерполу. Оно на чему треба да радимо је популаризација овог спорта, да прикључимо много више девојчица као базну основу за прављење играчица и резултата", изјавио је Савић.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво