Страховити Партизан

Ватерполисти Партизана победили су Хонвед у Будимпешти са 9:6, у петом колу групе Ц Евролиге. По четвртинама је било 3:2, 2:1,3:1,1:2.

Била је то пета победа Партизана у пет мечева најјачег клупског такмичења. Београђани су стекли право учешћа у другој фази такмичења.

Шампион Србије овом победом задржао је максималан учинак и прво место у групи, док је Хонвед забележио четврти пораз.

Партизан је до првог гола дошао преко Андрије Прлаиновића, а изједначио је Ђерђ Марниц из петерца. Новим голом Прлаиновића

Партизан је повео са 2:1, потом је мрежу мађарског тима затресао и Владимир Вујасиновић, а на 3:2 смањио је Тамаш Мечеи.

Партизан је у другој деоници сачувао предност захваљујући погоцима Душка Пијетловића и Андрије Прлаиновића, а гол за Мађаре дао је Мартон Сивош.

Марко Аврамовић је почетком треће четвртине повисио на 6:3, а заостатак Хонведа смањио је Миклош Ђер-Нађи. У завршници четвртине Партизан је до убедљиве предности дошао головима Милоша Ћука и Вујасиновића.

У последњој четвртини дошло је до малог опуштања у игри Партизана, што је Хонвед искористио и донекле ублажио пораз.

Најефикаснији у Партизану био је Прлаиновић са четири поготка, док је Ђер- Нађи био најефикаснији у Хонведу са три гола.

Дуел Партизана и Хонведа бодује се и за регионалну Евроинтер лигу, у којој црно-бели заузимају прво место, такође без пораза.

У наредном колу Партизан дочекује Будву. У петак је у Ц групи Будва савладала Олимпијакос са 11:9.

Табела
1. Партизан 5 5 0 0 48:28 15
2. Будва 5 3 0 2 42:40 9
3. Олимпијакос 5 1 0 4 41:45 3
4. Хонвед 5 1 0 4 37:55 3

Наредно коло: Партизан-Будва, Хонвед-Олимпијакос.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се